Fiorentina in Juventus sta se pošteno namučila

Serie A 11. Jan 201719:35 > 19:46
Gabriele Maltinti/Getty Images

Fiorentina se je z zadetkom Federica Bernardeschija v končnici tekme proti Chievu iz Verone uvrstila v četrtfinale italijanskega pokala, tam pa bo igral tudi Juventus, ki se je prav tako dobro namučil z Atalanto našega Jasmina Kurtića.

Trenutek odločitve se je zgodil v tretji minuti dodatka, ko je sodnik zelo strogo dosodil najstrožjo kazen v korist Fiorentine. Odgovornost je prevzel Federico Bernardeschi in z natančnim strelom svoji ekipi prinesel uvrstitev v četrtfinale. Še pred edinim golom na tekmi je sodnik pokazal dva rdeča kartona, po enega na vsaki strani. Pri domačih je bil v 71. minuti izključen Zarate, že ob koncu prvega dela pa je predčasno moral pod prho član Chieva Ivan Radovanović. Josip Iličić je v igro vstopil v 78. minuti.

Fiorentina se bo v četrtfinalu pomerila z Napolijem, danes ob 20:45 pa se bosta za uvrstitev med najboljših osem pomerila še Juventus in Atalanta Jasmina Kurtića.

Na drugi današnji tekmi sta se v Torinu pomerila Juventus in Atalanta. Stara dama je bila velik favorit, kar je v prvem polčasu z zadetkoma Dybale in Mandžukića tudi upravičila na igrišču. Atalanta, pri kateri je Jasmin Kurtić odigral prvi polčas, se je prebudila v nadaljevanju in znižala prek Konka. Juve je z zadetkom Pjanića petnajst minut pred koncem spet vodil z dvema goloma prednosti, kljub temu pa je moral za zmago trepetati, saj so se gostje prek Latte Latha spet vrnili v igro. Na koncu so poskusili priti do podaljška, a Juventusova obramba več ni klonila.