V Italiji nove pritožbe nad (ne)uporabo VAR-a

Serie A 20. Okt 20198:30 > 8:32
Marco Luzzani/Getty Images

V soboto sta se v 8. krogu Serie A srečala Juventus in Bologna. Goste je ob odsotnosti Siniše Mihajlovića s klopi vodil Emilio De Leo, ki je bil po obračunu razočaran nad sodnikovo odločitvijo ob neuporabi VAR-a.

Stara dama je slavila z 2:1, gol za zmago pa je dosegel reprezentant Bosne in Hercegovine Miralem Pjanić.

V središču pozornosti je bila po tekmi situacija iz samega finiša, ko je nizozemski branilec Matthijs de Ligt po slabem posredovanju nastreljal svojo roko, glavni sodnik pa se je po posvetu s sodniki v nadzorni sobi brez ogleda posnetka odločil, da Bologna ni upravičena do 11-metrovke.

Delovali mi je, da je bila njegova roka ne glede na nespretno reakcijo preveč od telesa. Sodnik bi si moral ogledati posnetek – to bi bilo dobro za celotno ligo. Javnost bi s tem videla, da so vsi ekipi v Serie A tretirani enako in da nihče nima posebne zaščite. Zares bi nam veliko pomenilo, če bi si sodnik ogledal posnetek in nao sprejel odločitev,” je po tekmi povedal Emilio do Leo.

Kljub tem beseda pa sodnik ni storil napake, saj pravila, ki so bila implementirana pred sezono 2019/2020, narekujejo, da sodnik ne rabi dosoditi 11-metrovke, če igralec igra z roko, potem ko se je žoga v njegovo roko odbila od drugega dela njegovega telesa ali od igralca v njegovi bližini.

Juventus je trenutno z 22 točkami na vrhu Serie A, Bologna pa je z devetimi točkami na 12.