Kdo je najslabše plačani nogometaš v Serie A?

Serie A 30. Dec 201910:40 > 10:43
Footballdayy/twitter

Vsak ljubitelj nogometa dobro ve, kako se je športni svet spremenil in kako visoke vsote denarja prejemajo najboljši nogometaši na svetu, predvsem pa so zneski astronomski, ko pogledamo pogodbe nogometašev v najboljših štirih ligah. Niso pa vsi tako bogati …

Najbolje plačani igralec italijanske Serie A je portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo, ki letno na svoj račun prejme kar 31 milijonov evrov plače.

Medtem, ko Portugalec in njegovi kolegi v Juventusu, Interju, Milanu in Napoliju služijo milijone evrov, pa obstaja tudi druga plat zgodbe, kjer najdemo Wilfrieda Singa iz Torina, ki je uradno najslabše plačan igralec v elitnem italijanskem prvenstvu.

Singo na leto namreč zasluži približno 30.000 evrov, kar pomeni, da na mesec 19-letnik iz Slonokoščene Obale prejme 2.500 evrov.

Singo je sicer še izjemno mlad in talentiran nogometaš, tako da bo v prihodnosti zagotovo dobil precej bolj donosne pogodbe, v tej sezoni pa je za Torino odigral le dve tekmi, obe v Ligi Evropa proti Debrecenu in Šahtarju. Skupno je na zelenici preživel 19 minut, v Serie A pa še vedno čaka na svoj debitantski nastop.