URADNO: Eriksen postal soigralec Handanoviča!

Serie A 28. Jan 202014:47 > 14:49
Dan Istitene/Getty Images

Danski nogometaš Christian Eriksen je tudi uradno postal član Interja iz Milana. S klubom je pogodbo podpisal do leta 2024.

Po večtedenski sagi je nekdanji nogometaš Tottenhama v Milano prišel v zameno za 20 milijonov evrov. Letno bo zaslužil 7,5 milijona evrov, še dodatnih 1,5 milijona pa ga čaka v obliki bonusov. 

Jasno je, da je Inter dobil Eriksena po ceni, ki je precej nižja od realne vrednosti enega najboljših igralcev današnjega časa. Do nedavnega so v klubske pisarne Tottenhama prihajale ponudbe, ki so bile v vrednosti prek 70 milijonov evrov. Nižja cena za Danca je predvsem zaradi tega, ker bi se mu pogodba s Tottenhamom iztekla to poletje. 

Nove ni želel podpisati zato je bil ta prestopni rok zadnja možnost, da Spursi vendarle še zaslužijo nekaj denarja in “Nerazurri” so takšno situacijo enostavno dobro izkoristili.

Za danskega reprezentanta je Inter tretji klub v njegovi članski karieri. Pred Tottenhamom je igral še za nizozemski Ajax

V Londonu je preživel šest sezon in pol. V tem času je odigral 305 tekem, dosegel 69 golov in zabeležil 89 asistenc. 

In kaj je po prihodu povedal 27-letni nogometaš sredine igrišča iz Middelfarta na Danskem? 

“Komaj sem čakal, da pridem. Res sem vesel, da sem postal nogometaš Interja. Navdušen sem in komaj čakam, da se predstavim navijačem. Že prej sem od njih dobil toplo dobrodošlico. Počutim se odlično,” je dejal Eriksen in nadaljeval: “Moje številke mi povejo, da sem uspel. Zdaj je čas za nov izziv in vesel sem, da imam priložnost predstaviti se v Serie A.”

Danec je razkril, da tudi že pozna Antonia Conteja.

“Spoznala sva se, ko sem s Tottenhamom igral proti Chelseaju. Navdušen sem, ker imam priložnost z njim zdaj tudi sodelovati.”