Juventus poraza proti AC Milanu rešil VAR v 90+

Serie A 13. Feb 202022:31 > 22:43
Marco Luzzani/Getty Images

V prvem dvoboju polfinala Coppa Italie sta se ACM in Juventus razšla z 1:1. Milan je bil boljši nasprotnik in si je bolj zaslužil zmago. V 71' je po rdečem kartonu Thea na igrišču najprej ostal z igralcem manj, v 91' pa se je po igranju Calabrie z roko in VAR ter 11-m CR Juventus rešil poraza.

V prvem polčasu nismo videli zadetkov, mreži Gianluigija Buffona in Gianluigija Donnarume se nista zatresli.

V drugem polčasu je bil konkretnejši in nevarnejši Milan, ki je z zadetkom Anteja Rebića v 61. minut prišel do vodstva z 1:0. Podal je Samu Castillejo. V 71. minuti je Theo Hernandez prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho, Milan je na igrišču ostal z deseterico in se osredotočil na branjenje prednosti. To mu je uspevalo vse do sodniškega dodatka.

V 91. minuti je v kazenskem prostoru rossonerov žoga v roko zadela Davideja Calabrio, sodnik Valeri pa se je po posredovanju VAR odločil za najstrožjo kazen. Uspešen izvajalec strela z bele točke je bil za Juventus Cristiano Ronaldo, ki je bil do tega trenutka neviden. Juve se je z igralcem več tako poraza rešil v končnici in s pomočjo VAR. Zebre v Torino peljejo bolj aktiven rezultat, ki jim daje manjšo prednost. Povratno srečanje je na sporedu 4. marca.