Milan bo moral za Rebića odšteti 40 milijonov evrov

Serie A 24. Feb 202014:15 > 14:17
Getty Images/Marco Luzzani

Ko je Ante Rebić poleti kot posojen nogometaš Eintrachta okrepil AC Milan, nihče ni izpotavil, da lahko italijanski velikan hrvaškega napadalca po koncu posoje tudi odkupi za vnaprej dogovorjeno odškodnino.

Rebić je po selitvi iz Bundeslige potreboval nekaj časa, da se je privadil na novo okolje, v zadnjih mesecih pa dokazal, da ga je AC Milan z razlogom pripeljal v svoje vrste.

Pri italijanskemu velikanu so odločeni, da bodo Rebića tudi po izteku posoje zadržali v svojih vrstah, športni direktor Eintracht Frankfurta Fredi Bobič pa je razkril višino odkupne klavzule. Slednja znaša 40 milijonov evrov.

Pri Eintrachtu si po zadnjih tednih zagotovo manejo roke, saj je Rebić na zadnjih sedmih tekmah dosegel šest golov in si najverjetneje že priigral status enega izmed najpomembnejših igralcev v Milanu.

Nemci so za Rebića postavili tako visoko ceno, ker bo 50-odstotkov odškodnine pripadlo Fiorentini, ki si je ta znesek zagotovila ob prestopu Splitčana v Bundesligo. To je hkrati še dodaten razlog, da Eintracht pri pogajanjih ne bo popuščal in spuščal cene.