Kapetan Atalante: Ljudje umirajo zaradi naše tekme

Serie A 23. Mar 202022:24 > 22:28
Alessandro Sabattini/Getty Images

Kapetan Atalante Alejandro "Papu" Gomez je dejal, da ljudje v Bergamu, mestu, ki je bilo najbolj prizadeto zaradi pandemije koronavirusa, izkoriščajo vse izgovore, da se poskušajo izogniti karanteni.

Getty Images/Marco Luzzani

Po navodilih italijanske vlade je bilo prebivalcem Bergama dovoljeno zapustiti stanovanja in hiše le v primeru, da odidejo v službo, po nujnih nakupih in na sprehod odpeljejo psa. Kapetan Atalante in soigralec Josipa Iličića pa pravi, da številni teh pravil in smernic ne spoštujejo ali pa jih izkoriščajo.

“Ljudje so še vedno na ulicah,” je dejal Papu Gomez v pogovoru za argentinski športni dnevnik Ole.

“So ljudje, ki gredo ven, da tečejo ali pa trenirajo v parku, so tisti, ki na sprehod peljejo psa in zunaj prebijejo več kot uro, saj jim je doma dolgčas. Obstajajo tudi takšni, ki se lažejo, da gredo v supermarket. Jaz ostajam doma pa čeprav sem športnik in je ukvarjanje s športom moje delo.”

Prvi primeri virusa so bili v Italiji zabeleženi v tednu, ko je Atalanta uživala v enem izmed najlepših večerov v njeni zgodovini. S štirimi zadetki, enega je prispeval tudi Josip Iličić, je premagala Valencio in kasneje na povratni tekmi s štirimi zadetki slovenskega reprezentanta prišla v četrtfinale Lige prvakov.

“Na začetku je bilo precej nepreverjenih informacij in vsi smo grožnjo sprejeli z lahkoto. Mislili smo, da je to le še ena gripa, virus, ki pride pozimi, zato smo živeli normalno še naprej. Ko so ljudje okoli nas začeli umirati, smo končno začutili strah. Nekateri so bili tisti večer na San Siru okuženi. Mislim, da ima današnja situacija v Bergamu tudi veliko povezav našo tekmo Lige prvakov na San Siru. Igranje teh tekem je bilo grozno,” je dejal Gomez.

Na stadionu v Milanu je bilo takrat kar 44.000 navijačev, večina jih je pripotovala iz Bergama. V Milanu so se takrat okužili tudi številni člani Valencie.