Deki: Juve navkljub financam ne more do trojne krone

Serie A 5. Apr 202020:09 > 20:12
Emilio Andreoli/Getty Images

V nedeljo je Dejan Stanković govoril za italijanski Sky. Govoril je o trenutnih razmerah v italijanskem nogometu in ekipi Juventusa, ko ga je primerjal z Interjem, ki je leta 2010 osvojil trojno krono.

Dejan Stanković je bil član ekipe pod vodstvom Joseja Mourinha, ki je tistega leta osvojila “scudetto”, italijanski pokal in Ligo prvakov.

“Pisali smo zgodovino. Sčasoma razumemo kaj smo storili in to je resnično neverjetno. Juventus tega ne zmore pa čeprav vlaga ogromno denarja,” je dejal Stanković, ki se je spomnil tudi odlično sestavljene ekipe Interja.

“Era se začne in konča. Lahko se samo zahvalimo Massimu Morattiju in njegovi družini za vse kar so nam dali. Mourinhovo drugo leto je bilo zelo pomembno. Izbira igralcev, sistem in značaj, ki smo ga imeli v tej ekipi. Želeli smo osvojiti vse.”

“Dobili smo Chelsea. V zadnjih dveh mesecih je lahko igralo samo 13,14 igralcev. Vse o čemer smo razmišljali je bilo to kako priti tja 22. maja in spisati zgodovino. Zadnjih 45 dni smo razpadali toda Mourinho je iz nas izvlekel vse kar se je dalo.”