Crespo: Nihče kot "pravi" Ronaldo

Serie A 8. Apr 202023:11 > 23:15
Getty Images, Maurizio Lagana

Legendarni argentinski napadalec Hernan Crespo je za italijanski Sky Sports spregovoril o današnjih napadalcih gavčev pa tudi "pravem" Ronaldu in primerjavi z Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom.

Povezano

Hernan Crespo je sprva govoril o rivalstvu na relaciji CR7Messi in razliki v primerjavi s časom, ko je bil sam na vrhuncu. “Cristiano Ronaldo in Messi sta srečna, da sta imela drug drugega. Pogosto sta prisilila drug drugega, da sta še boljša. V mojem času je bilo z Ronaldom drugače – on ni imel iste motivacije. Z njim se ne more nihče primerjati, nihče ni imel te lepote gibanja in kreativnosti, s katero je ubežal obrambnim igralcem. Cristiano Ronaldo je s svojim neverjetnim delom ustvaril veliko kariero, vendar nima kreativnosti, ki jo imel Fenomeno,” je dejal 44-letni Crespo, ki je v bogati karieri igral za River Plate, Parmo, Lazio, Inter, Chelsea, Milan in Genovo.

Argentina ima sedaj dobre napadalce v Evropi. Vem, kakšen je domet Maura Icardija in Paula Dybale, sedaj pa gledamo, kaj lahko naredi Lautaro Martinez. On bi lahko bil novi Sergio Aguero – ni tako dober pri preigravanju, vendar igra bolj ekipno od Kun, ki včasih deluje kot da mu zmanjkuje pozornosti in ni zaintersiran. Zelo mi je všeč, kako sodeluje z Lukakujem in kakšna je njegova mentaliteta,” je dodal napadalec, ki je za Argentino zbral 64 nastopov in dosegel 35 zadetkov.

Crespo je trenutno trener argentinskega prvoligaša Defensa y Justicia.