Predsednik Brescie: Naj nas vržejo ven, ne bomo igrali

Serie A 15. Apr 202018:39 > 18:40
Paolo Rattini/Getty Images

Predsednik italijanske Brescie Massimo Cellino meni, da se sezona v Serie A ne bi smela nadaljevati.

Povezano

Italija je med tistimi evropskimi državami, ki jih je epidemije koronavirusa prizadela v največji meri. Čeprav se stanje še vedno ni normaliziralo, smo v zadnjih dneh lahko zasledili novice, da bi se nogometaši na igrišče vrnili konec maja.

Preživljamo tragedijo. Živimi v Bresci in sem priča stvarem, ki jih nihče ne bi smel videti. Bojim se oditi na vrt, kaj šele, da bi odšel ven. Jezen sem zaradi tega,”Massimo Cellino ni najbolj navdušen nad idejo, da bi se nogomet vrnil na veliki oder: “Če nas morajo vreči iz Serie A, potem to sprejmem. V Serie B se bomo preselili dvignjenih glav.”

Veliko je bilo tudi govora o zmanjšanju plač nogometašem. “Igralci so plačani, da igrajo tekme. Če se odločimo, da je konec, potem se bodo tudi oni morali odreči nečemu. Če ne bo prihodkov, potem bodo morali nogometaši kupiti en avto manj. Oni so za to, vendar moramo biti odprti v pogovoru z njimi. Ne moremo jim zmanjšati plače, nato pa zahtevati, da igrajo na tri dni,” je dodal prvi mož Brescie.

V trenutku prekinitve prvnestva je bila Brescia na zadnjem mestu Serie A s 16 točkami oziroma devetimi manj od Genove, ki je tik nad cono izpada.