Mihajlović ogorčen: Sporting še ni izpolnil obveznosti

Serie A 30. Apr 202015:45 > 16:01
Valerio Pennicino/Getty Images

Sporting iz Lizbone bi moral do četrtka, 30. aprila, na račun Siniše Mihajlovića nakazati tri milijone evrov, a se to navkljub poročanju nekaterih medijev ni zgodilo.

Govorice je zavrnil kar trener sam, ki je razkril, da mu je portugalski velikan nakazal le del dolga v višini 2,25 milijona evrov.

Skušal sem se oddaljiti od vsega skupaj. Nisem želel javno komentirati dogajanja, saj sem želel spoštovati zaupnost dogovora. A glede na vse neresnične govorice mi ni preostalo drugega, kot da se oglasim. Moram si olajšati vest. Sporting do danes ni uspel rešiti našega primera. Nakazila, ki ga je 28. novembra 2019 zakazal CAS, nisem prejel. Klub je na sodišču prvič priznal dolg, nato dolgo niso naredili ničesar drugega, kot odložitev plačila.

Mihajlović je bil leta 2018 trener Sportinga samo 12 dni. Do zmešnjave v Lizboni je prišlo, ker se je vodstvo kluba, ki je angažiralo srbskega trenerja, po vsega nekaj dneh zamenjalo, novo pa ni želelo dela nadaljevati s trenerjem, ki ga je izbrala prejšnja garnitura.

Ker je bil Mihajlović odpuščen brez kakršnegakoli resnega razloga, se je Srb odločil za tožbo, ki jo je na koncu tudi dobil. Klub bi mu moral najprej tri milijone evrov odškodnine nakazati do konca marca, po prošnji za odlog plačila za en mesec pa se to ni zgodilo niti danes, ko se je iztekel mesec april.