Ob 21.00 na SK3: Juventus in Napoli v boj za lovoriko

Serie A 16. Jun 202021:06 > 21:08
Getty Images

V sredo zvečer se bo zaključila letošnja sezona italijanskega pokala. Na Olimpicu v Rimu se bosta za lovoriko pomerila Juventus in Napoli, za vzdušje na tribunah pa bodo poskrbeli virtualni navijači.

Paolo Bruno/Getty Images for Lega Serie A

Zaradi pandemije koronavirusa bo letošnji finale italijanskega pokala nekoliko drugačen. Ob izostanku navijačev na tribunah, bo nekaj posebnosti tudi pri sami podelitvi pokala, ki bo sploh prva po koronakrizi. Vodstvo tekmovanja se je odločilo, da bo zmagovalna ekipa sama prišla po lovoriko in jo odnesla na fotografiranje ter nato v klubske vitrine.

Juventus bo drevi lovil že 14. pokalni naslov, zadnjič je slavil leta 2018, Napoli pa lovi šesti naslov in prvega po letu 2014. Sinjemodri so takrat tudi zadnjič igrali v finalu italijanskega pokala.

Kar se tiče medsebojnih tekem v tej sezoni, sta se kluba v Serie A srečala dvakrat. To pomeni, da bo današnja tekma njuna zadnja medsebojna v sezoni 2019/2020. Stara dama je avgusta 2019 doma slavila s 4:3, Napoli pa je nato dobil tekmo pred svojimi navijači z 2:1. V zadnjih letih sta kluba odigrala kar nekaj izredno napetih tekem, zato upamo, da bo tudi današanja zelo vroča.

Za obojne bo današnji obračun drugi po koronapremoru. V polfinalu italijanskega pokala eni in drugi niso navdušili, zato je težko realno napovedati, kaj se bo danes zgodilo v italijanski prestolnici. V finalu pokala je vedno najbolj pomembna dnevna forma, glede na individualno kvaliteto pa lahko tekmo odloči tudi preblisk katerega izmed zvezdnikov. Pri Juventusu bodo zagotovo stavili na Cristiana Ronalda, ki je sicer v polfinalu zapravil 11-metrovko, pri Napoliju pa upajo, da bo Lorenzo Insigne nadaljeval z dobro formo v pokalnem tekmovanju.

Tekma bo posebna za trenerja Juventusa Maurizia Sarrija, ki je med letoma 2015 in 2018 vodil Napoli, danes pa dobiva prvo priložnost za osvojitev pokalne lovorike.

Obračun italijanskih velikanov boste lahko pospremili od 21. ure naprej na Sportklubu 3. Vabljeni v našo družbo!