Mertens izbira med Unitedom in Interjem

Serie A 15. Mar 201714:03 > 14:06
Getty Images/Francesco Pecoraro

Dries Mertens bo po koncu sezone najverjetneje zapustil Napoli. Belgijcu se ponujata dva evropska velikana, ki bosta skušala izkoristiti težave pri podaljšanju pogodbe z Napolijem.

Dries Mertens je še kako izkoristil priložnost in po poškodbi Arkadiusza Milika postal prvi napadalec Napolija v letošnji sezoni. Izvrstni Belgijec je v vseh tekmovanjih zabil že 24 golov, kar je seveda glavni razlog, da je postal zanimiv še večjim evropskim klubom.

Kljub temu, da se je zdelo podaljšanje pogodbe z Napolijem le formalnost, se je pri pogajanjih zataknilo. Trenutna pogodba Mertensu poteče s koncem prihodnje sezone in ob vseh težavah, so se na vratih neapeljskega kluba že pojavili prvi snubci za usluge belgijskega reprezentanta. Kluba, ki si ga najbolj želita, sta Manchester United in Inter.

Italijanski mediji med tem poročajo, da je Mertens že v kontaktu z vodilnimi z Old Trafforda, zadnje pa niso rekli niti nerazzurri. Napoli za predčasni odhod pričakuje vsaj 50 milijonov evrov. Kot kaže se spet obeta zanimivo in zapravljanja polno poletje.