Allegri tudi uradno ni več trener Juventusa

Nogomet 4. Jun 20248:20 0 komentarjev
Massimiliano Allegri
Foto: Profimedia

Vodstvo italijanskega nogometnega kluba Juventus je potrdilo, da je doseglo dogovor o prekinitvi pogodbe s trenerjem Massimom Allegijem.

Črno-beli so se razšli z Allegrijem po finalu italijanskega pokala, ki ga je Juventus za 15. pokalno lovoriko osvojil z 1:0 na tekmi proti Atalanti. Kljub osvojeni lovoriki pa 56-letnik po prepričanju klubskega vodstva ni deloval v skladu s temeljnimi vrednotami kluba, saj je med tekmami pogosto izgubljal živce, neuradno pa naj bi grozil tudi uredniku torinskega časopisa Tuttosport po koncu ene od tekem.

Pri torinskem klubu so posledično menili, da imajo opravičljive razloge za odpustitev trenerja, medtem ko je bil Allegri menda pripravljen svoje nekdanje delodajalce zaradi izgube službe pripravljen celo tožiti.

A obe strani sta sedaj našli skupni jezik in sprejeli medsebojni dogovor o prekinitvi sodelovanja. “Nogometni klub Juventus in Massimiliano Allegri sporočata, da sta po zaključku tekoče sezone sporazumno prekinila pogodbo. Klub želi Massimilianu Allegriju vse najboljše v njegovi poklicni prihodnosti, obenem pa se mu zahvaljuje za športne rezultate, ki jih je dosegel v letih na čelu ekipe,” so v izjavi za javnost zapisali pri stari dami.

Kdo bo nasledil Allegrija na klopi torinskega moštva, še ni znano, kot morebitni naslednik pa se je pred tedni že omenjal Thiago Motta, ki je letos Bologno popeljal do petega mesta v prvenstvu in s tem do vstopa v ligo prvakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!