Galliani bi tepel “neverjetnega” Ronaldinha

Nogomet 23. Sep 20229:45 0 komentarjev
Ronaldo Ronaldinho
Foto: Guliver Image

Direktor Monze Adriano Galliani je največje uspehe doživljal kot direktor Milana, kjer je sodeloval tudi z Ronaldinhom, za pogajalsko mizo pa se je večkrat srečal s predsednikom Reala Florentinom Perezom.

Adriano Galliani ne skriva navdušenja nad Ronaldinhom, ki je v Milano prišel leta 2008 iz Barcelone.

“Zabavno je bilo gledati Ronaldinha, ki z Ronaldom trenira v Milanu. Edino, kar zamerim Ronaldinhu je, ker je preveč užival v družbi in luksuznem življenju, kot številni Brazilci. Če ne bi imel tako rad glasbe, žensk in hladnega piva, bi lahko igral do 60. leta. Tepel bi ga. Enako lahko rečem tudi za Ronalda fenomena, Adriana in celo Rivalda,” je dejal Galliani in dodal: “Kakovost Ronaldinha je neverjetna. Če bi bili Brazilci tako osredotočeni kot Evropejci, bi osvojili vsa svetovna prvenstva, tako pa so jih samo pet.”

Galliani se je spomnil tudi zanimivega pogovora s prvim človekom Reala Florentinom Perezom, ki si je na vsak način v svoji ekipi želel videti Andreja Ševčenka: “To je bilo v času finala Lige prvakov leta 2001 med Bayernom in Valencio na San Siru. Florentino je ponudil takratnih 110 milijard lir (okoli 55 milijonov evrov) za Ševčenka. Dejal je, ‘če ga ne prodate, grem v Torino po Zidana’. Klical sem predsednika (Silva Berlusconija), ki ni želel prodati Ševčenka.”

Juventus je sprejel Realovo ponudbo za Zidana v višini 77,5 milijona evrov, kar je bil v tistem času največji prestop v zgodovini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!