Inter dobil posojilo, delnic ne da

Nogomet 21. Maj 202110:06
AP Photo/Antonio Calanni
Prevzema manjšinskega dela Interja vendarle ne bo. Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Potem ko se je v zadnjih dneh namigovalo, da bo ameriško investicijsko podjetje Oaktree Capital Group kupilo 31 odstotkov delnic nogometnega kluba Inter Milan, po zadnjih informacijah iz Italije do tega ne bo prišlo. Američani bodo novim italijanskim prvakom zgolj posodili 275 milijonov evrov.

Ameriško podjetje s sedežem v Los Angelesu se je zanimalo za odkup 31 odstotkov delnic milanskega kluba, ki so trenutno v lasti LionRock Capital iz Honkonga. Večinski lastnik naj bi v vsakem primeru ostal kitajski holding Suning, ki razpolaga z 68,5 odstotka lastništva.

Po zadnjih informacijah z Apeninskega polotoka zdaj do prodaje delnic med LionRockom im Oaktree Capitalom ne bo prišlo, bodo pa Američani Interju nakazali posojilo v višini 275 milijonov evrov.

Od tega naj bi bilo 35 milijonov evrov nakazanih takoj, ostal denar pa v več obrokih v bližnji prihodnosti. V primeru, da Suning podjetju Oaktree Capital posojila ne bi vrnil v dogovorjenem roku (kako dolg je ta, ni znano), bi Američani avtomatsko prezveli delnice Kitajcev in s tem postali večinski lastniki črno-modrih.

Inter bo z novim finančnim prilivom lahko poskrbel za plače igralcev in ostalih članov kluba, a vseeno imajo Milančani načrt zmanjšati stroške za plače med 15 in 20 odstotki. Jasno pa je tudi, da bodo vsi prihodi igralcev v Milano v poletnem prestopnem roku financirani zgolj s privarčevanim denarjem od plač, drugega denarja sveži prvaki Serie A enostavno nimajo.

 

Komentari

Vaš komentar