Juventus pripeljal Locatellija – zaenkrat na posojo

Nogomet 18. Avg 202120:03 0 komentarjev
Locatelli je uspešno opravil zdravniške preglede v Torinu. Foto: Guliverimage

Juventus je uspešno zaključil prestop Manuela Locatellija iz Sassuola. 23-letnik, ki je z Italijo slavil na letošnjem evropskem prvenstvu, bo po poročanju ESPN-ja v prihodnji sezoni moštvu iz Torina posojen, nato pa ga bodo morali belo-črni odkupiti.

Vezist, ki se je rodil v Leccoju, je svojo člansko kariero začel pri AC Milanu, nato pa so ga rdeče-črni za leto dni posodili k Sassuolu. Klub iz Modene ga je nato že po letu dni kupil, zdaj pa bo Locatelli znova zamenjal klubske barve.

Pri Juventusu niso skrivali želje, da bi obetavnega nogometaša zvabili v svoje vrste. Locatelli je dobro igral tudi na letošnjem Euru, kjer je z Italijo osvojil naslov najboljše reprezentance na stari celini. Za azzure je na evropskem prvenstvu na petih tekmah dosegel dva gola.

Dogovor med Juvetom in Sassuolom, za katerega je na 67 tekmah dosegel štiri gole, je sestavljen tako, da bo Locatelli v sezoni 2021/22 za staro damo igral še kot posojeni nogometaš, poleti 2022 pa ga bodo morali Torinčani kupiti. Odškodnina znaša 35 milijonov evrov (oziroma po nekaterih podatkih 25 milijonov + 12,5 milijona bonusov) kar je glede na starost in kakovost nogometaša zelo nizka cena.

Locatelli je v Torinu danes že uspešno opravil zdravniški pregled, njegov prihod pa so na svoji spletni strani in na družbenih omrežjih potrdili tudi pri Juventusu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!