Ne samo Sarrija, v Londonu bi tudi Gasperinija

Nogomet 5. Maj 202121:58 > 22:25
FOTO: Emilio Andreoli/Getty Images

Tottenham bo po odhodu Joseja Mourinha kljub temu, da je začasni trener Londončanov klubski človek Ryan Mason, po koncu sezone verjetno iskal novega trenerja. V Londonu se spogledujejo z dvema Italijanoma, Mauriziem Sarrijem in tudi trenerjem Atalante Gian Pierom Gasperinijem.

Maurizio Sarri je, odkar so ga avgusta lani odslovili pri Juventusu, brez službe. O tem, da se zdaj za usluge Italijana, ki je na Otoku že deloval in v sezoni 2018/19 Chelseaju prinesel zmago v ligi Europa, smo že pisali.

Zdaj iz Londona prihajajo informacije, da so se pri Tottenhamu ogreli za še enega italijanskega trenerja, ki pa službo trenutno ima. Želja lastnika Tottenhama Daniela Levyja naj bi bil trener Josipa Iličića pri Atalanti Gian Piero Gasperini.

Tottenham naj bi 63-letnemu Gasperiniju, ki ima pogodbo z Atalanto do konca sezone 2021/22, ponujal dvakrat višjo plačo, kot jo ima v Bergamu, kjer služi tri milijone evrov na leto.

Po informacijah, ki prihajajo iz Bergama, pa naj Gasperini nad selitvijo v London, kjer bi prvič delal izven italijanskih meja, naj ne bi bil preveč navdušen. Precej bolj trenerju Atalante diši selitev na sever Italije. V Torino, kjer se bo po koncu neuspešne sezone skorajda zagotovo izpraznil trenerski stolček Juventusa, ki ga zdaj greje Andrea Pirlo.

Gasperini, sicer trener, ki do zdaj ni osvojil še niti ene lovorike, se je na klopi Atalante, h kateri je prišel leta 2016, proslavil predvsem v zadnjih dveh sezonah, ko se je dvakrat prebil v izločilne dele lige prvakov. Lani je prišel celo do četrtfinala.

Vse pa kaže, da si bo z Atalanto nastop v ligi prvakov priboril tudi za sezono 2021/22. Nogometaši iz Bergama so štiri kroge pred koncem sezone na drugem mestu prvenstvene lestvice. Še pred koncem prvenstvene sezone pa bodo imeli čez dva tedna veliko priložnost za lovoriko. V velikem finalu italijanskega pokala se bodo za naslov pomerili z Juventusom.

#related-news_1