Vrača se: Sarri v pogovorih z dvema kluboma iz PL

Nogomet 4. Maj. 202117:48
Delite:
Warren Little/Getty Images
Warren Little/Getty Images

Na isti dan, ko je bilo objavljeno, da se nekdanji trener Tottenhama Jose Mourinho od naslednje sezone dalje vrača na delovno mesto v Serie A kot trener Rome, iz Italije prihaja ekskluzivna novica, da se dva angleška velikana zanimata za usluge nekdanjega trenerja Chelseaja Maurizia Sarrija.

Pri “Football Italia” so sredi aprila objavili, da so pri Tottenhamu stopili v kontakt z agentom Falijem Ramadanijem, da bi se pozanimali o Mauriziu Sarriju. Zdaj je novico potrdil tudi agent sam in pod oznako ‘ekskluzivno’ dodal, da je nekdanji trener Napolija, Chelseaja in Juventusa hkrati v kontaktu tudi s predstavniki Arsenala.

Domnevno naj bi Sarrija iz Tottenhama kontaktirali takoj, ko je bil odpuščen Jose Mourinho, a so preko njegovega agenta enako storili tudi pri Arsenalu, kar bi pomenilo, da Mikel Arteta po koncu sezone zapušča klop topničarjev.

Sarri je obema kluboma sporočil, da je pripravljen na povratek v Premier ligo potem, ko je v sezoni 2017/18 vodil Chelsea in z njim osvojil evropsko ligo.

Izkušeni 62-letni Italijan ima do junija 2022 uradno še vedno sklenjeno pogodbo z Juventusom. Stara dama je imela možnost, da bi do konca aprila pogodbo, ki je vredna 6 milijonov evrov prekinila in plačala takso v višini 2,5 milijona evrov. A te možnosti ni izkoristila. To seveda pomeni, da bi se moral Sarri, če bo prevzel klub v tem času, znebiti pogodbe pri Juventusu, klub iz Torina pa bi nenazadnje lahko zahteval tudi odškodnino.

 

Komentari

Vaš komentar