Neokusna Berlusconijeva obljuba, ki v Italiji dviga prah

Nogomet 30. Jan 202312:01
Silvio Berlusconi
Foto: Guliverimages

Nekdanji italijanski premier in lastnik italijanskega prvoligaša Monze Silvio Berlusconi v teh dneh buri duhove zaradi obljube, ki jo je na božični večer dal svojim nogometašem.

Silvio Berlusconi je še enkrat več dokazal, da mu kontroverznost ni tuja. V teh dneh je za nemalo razburjenja poskrbel z obljubo, ki jo je kot predsednik Monze na klubski prireditvi na božični večer dal svojim nogometašem.

Našli smo dobrega, prijateljsko razpoloženega trenerja, sposobnega motivirati naše fante. A igralcem sem še dodatno motiviral, saj sem jim dejal, da jim bom v primeru zmage proti Juventusu, Milanu ali kateremu od drugih večjih klubov v slačilnico poslal poln avtobus prostitutk,” je zatrdil Berlusconi, ki kontroverzno izjavo težko vzame nazaj, saj je bila posneta in objavljena na medmrežju, posnetek pa si je doslej ogledalo že skoraj tri milijone ljudi.

Izrečene besede nekdanjega premiera Italije so znova postale aktualne minuli konec tedna, ko so se nogometaši Monze v prvenstvu pomerili prav z Juventusom in ga z goloma Patricka Ciurria in Danyja Mote premagali z 2:0. Moštvo iz Lombardije, ki je še lani nastopalo v drugi ligi, je za nameček z zmago na lestvici prehitelo tudi Torinčane in napredovalo na 11. mesto.

Ob tej priložnosti se je svoje obljube spomnil tudi Berlusconi, ki je v pogovoru za La Repubblico dejal: “Prejel sem že sto klicev, da držim svojo besedo.”

Na račun 86-letnikove precej neokusne obljube se je pošalilo tudi za družbena omrežja zadolženo klubsko osebje in v nedeljo objavilo fotografijo klubskega avtobusa.

Komentari

Vaš komentar