Nova afera v italijanskem nogometu

Nogomet 6. Dec 202118:311 komentar
Massimo Ferrero. Foto: Andrew Medichini - AP Photo via Guliver

Italijanska finančna policija je zaradi suma gospodarskega kriminala aretirala predsednika Sampdorie, nogometnega prvoligaša iz Genove. Po poročanju tiskovne agencije Ansa se je v priporu znašel 70-letni Massimo Ferrero, ki mu očitajo finančne prevare.

V preiskavo tožilstva je vključenih skupno devet oseb. Poleg Ferrera sta vpletena tudi njegova hči Vanessa in nečak Giorgio, ki sta v hišnem priporu.

Preiskava naj bi potekala v različnih deželah, med drugim v Lombardiji, Laciju, Kampanji, Bazilikati in Kalabriji.

Predsedniku Sampdorie očitajo povzročitev stečaja štirih podjetij v Kalabriji z goljufijo v sostorilstvu, zavajanje in oškodovanje upnikov in vrsto korporativnih ter davčnih kaznivih dejanj, kot so uničenje ali kraja poslovnih knjig in knjigovodskih evidenc.

Preiskava kalabrijskega tožilstva ni edina preiskava, ki vključuje pokrovitelja Sampdorie. Pred tremi leti je bil v Rimu rojeni magnat, ki se ukvarja s filmsko produkcijo, pod drobnogledom tožilstva zaradi pranja denarja in goljufij. Preiskava je bila povezana s prodajo nogometaša Pedra Obianga West Hamu za 6,5 milijona evrov, denar pa naj bi nato prek slamnatega podjetja uporabil za lastne potrebe, kot so kritje dolgov in investiranje filmskega projekta.

Ferrero je v nedavnem intervjuju za časnik La Reppublica priznal, da je utrujen od vodenja Sampdorie in da išče vlagatelje, ki bi bili pripravljeni kupiti klub. Sampdorio je prevzel leta 2014.

Sampdoria je trenutno s 15 točkami na 15. mestu prvenstvene lestvice, le pet točk od mest, ki vodijo v drugo ligo.

Komentari

Vaš komentar