Prvi mož Napolija v svoji ekipi ne želi več Afričanov

Nogomet 3. Avg 202210:04 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Predsednik italijanskega nogometnega prvoligaša Aurelio De Laurentiis je na Apeninskem polotoku dvignil nemalo prahu z izjavo, da v prihodnosti ne bo več kupoval afriških igralcev.

Prvega moža kluba iz Neaplja močno moti, ker v času nogometnega prvenstva črne celine ne more računati na afriške nogometaše. Šampionat običajno namreč poteka januarja in februarja, ko se odvijajo tudi domača prvenstva v Evropi, posledično pa številni klubi v ključnem obdobju ostanejo brez pomembnih nosilcev.

Napoli ima sicer v svojih vrstah dva Afričana – Nigerijca Vicotrja Osimhena in Kamerunca Andrea Zambo Anguisso, nedavno pa se je od njih poslovil Senegalec Kalidou Kolibaly, ki se je pridružil Chelseaju. Kot gre sklepati iz izjave De Laurentiisa, pa se afriška kolonija pri Neapeljčanih v prihodnosti ne bo več povečevala.

“Ljudem v klubu sem dejal, naj mi ne omenjajo več afriških igralcev. Nikoli več jih ne bom kupoval. Imam jih rad, vendar naj se nato zavežejo, da ne bodo nastopali na afriškem prvenstvu, saj so v nasprotnem primeru skoraj vedno nedosegljivi,” je poudaril predsednik italijanskega prvoligaša.

“Idioti smo, ker jih plačujemo, oni pa nato igrajo za druge,” je še pripomnil 73-letnik, ki je postal lastnik Napolija leta 2004, ko je ta nastopal v tretji italijanski ligi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!