Šeško sezono, od katere pričakujemo ogromno, začel silovito

Nogomet 15. Jul 202218:28 0 komentarjev
Veselje Benjamina Šeška po golu, ki ga je dosegel na današnji tekmi. FOTO: Guliverimages.

Benjamin Šeško, največji talent slovenskega nogometa, ki je že nekaj časa v beležkah številnih največjih evropskih klubov, je sezono začel silovito. Zabil je prvi Salzburgov gol v sezoni 2022/23 in avstrijskim prvakom pomagal do napredovanja v pokalnem tekmovanju.

Benjamin Šeško je v prejšnji sezoni za Salzburg z 18 leti v vseh tekmovanjih dosegel deset golov. V novi sezoni, potem ko je v Borussio Dortmund poleti za 30 milijonov evrov odšel najboljši strelec Salzburga v prejšnji sezoni Karim Adeyemi, od njega pričakujemo dokončno eksplozijo, po kateri bi se začelo glasno govoriti o velikem prestopu. Zagotovo rekordnem za slovenski nogomet (rekorder je Kevin Kampl, ki je leta 2017 za 20 milijonov evrov prestopil v RB Leipzig).

Salzburg brani lovoriko, Šeško pa strelsko krono

Če se po jutru dan pozna, se bo to zgodilo. Slovenski reprezentant je namreč s sezono začel silovito in za prvi gol potreboval vsega 20 minut. Salzburg je v prvem krogu avstrijskega pokalnega tekmovanja s 3:0 premagal tretjeligaški Fugen, Šeško pa je bil tisti, ki je na tekmi dosegel prvi gol.

Mladi napadalec, ki je prejšnji mesec dopolnil komaj 19 let, je bil na igrišču do 69. minute.

Salzburg, ki je bil v prejšnji sezoni zlahka tudi državni prvak, sicer brani naslov tudi v pokalnem tekmovanju, v katerem v podobni vlogi nastopa tudi Šeško. Pri pohodu Salzburga do lovorike je bil s petimi goli namreč prvi strelec tekmovanja.

Kmalu proti Ajaxu in Liverpoolu

Salzburg bo prvenstveno sezono odprl čez teden dni z derbijem proti dunajski Austrii na svojem stadionu. Še pred tem bo v sredo odigral zanimivo prijateljsko tekmo proti Ajaxu iz Amsterdama, še teden dni za tem pa se bo Šeško s Salzburgom v prijateljski tekmi pomeril tudi s slovitim Liverpoolom. Še ena priložnost, da opozori nase, torej.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!