Sešlar: Ostati moramo mirni, zdaj ni čas za paniko

Nogomet 9. Dec 202114:30 > 17:411 komentar
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Celja so z včerajšnjem remijem proti Olimpiji (1:1) prekinili niz treh porazov, ki jih je znova oddaljil od zgornjega dela lestvice. Ambicije v knežjem mestu so velike, realnost pa je trenutno 7. mesto. A težko se ne strinjamo s taborom grofom, v katerem poudarjajo, da bi si s predstavami zaslužili večjo bero točk, kot so jo zbrali v tej sezoni.

Čeprav so bile razmere v Celju malodane zimske, včerajšnji obračun med grofi in zmaji ni razočaral. Delitev točk je pravičen rezultat, ki pa, resnici na ljubo, ni zadovoljil nikogar. Ekipa iz knežjega mesta je sicer prekinila niz porazov, ki se je vlekel tri kroge, a tudi po odigrani zaostali tekmi varovanci Simona Sešlarja niso pretirano zmanjšali zaostanka za mesti, ki v prihodnji sezoni prinašajo nastope v evropskih tekmovanjih.

“V oba polčasa smo vstopili zelo dobro. V drugem polčasu smo to realizirali, v prvem na žalost ne. Čestitke fantom, da so se v drugem delu tako hitro pobrali in hitro izenačili. Tekma je bila dobra, dinamična, z veliko priložnostmi na obeh straneh, na koncu pa je remi pravičen rezultat,” ocenjuje celjski strateg.

Z izjemo uvodov v oba polčasa so Celjani pobudo prepustili Ljubljančanom. Večino časa so prežali na pol protinapade, skozi ta segment igre je bil nevaren predvsem hitri in spretni Adam Jakobsen. Slednji sicer dviga forme še ni potrdil s kakšnim zadetkom, v strelski krizi je tudi Ivan Božić, ki je nazadnje zadel 23. oktobra proti Aluminiju.

Smo bolj kvalitetni kot kaže lestvica

“Dobro smo šli v tekmo, v uvodnih minutah smo bili boljši nasprotnik. Tekma se je nato umirila, nasprotnik je stopil na žogo, a ni dominiral. Prejeli smo poceni zadetek v zaključku prvega polčasa, nato ga k sreči tudi sami dosegli takoj na začetku drugega dela. Remi je na koncu pravičen rezultat,” podobno kot trener po tekmi razmišljaš edini celjski strelec Tamar Svetlin.

Kaj še manjka Celjanom, da bi obrnili rezultatsko krivuljo? “Morda samozavest, da še bolj verjamemo vase in v svoje kvalitete. Teh imamo zagotovo več, kot kaže lestvica.”

Zadetek Tamarja Svetlina

Zdaj ni čas za hitre spremembe

“Fantje so po zaostanku pokazali karakter, situacija ni najboljša, v igri je prisotno tudi nekaj nervoze. Ekipa je v izgradnji, biti moramo potrpežljivi in dodajati skozi tekme. Na dolgi rok pa bo ta ekipa zagotovo zgrajena za doseganje tistega, kar si želimo. To pa je boj za Evropo,” je še razmišljal Simon Sešlar, ki je imel zaradi obolelih in poškodovanih igralcev precej skrbi s sestavo ekipe.

Strateg Celjanov je ob tem dodal, da Celjani še potrebujejo nekaj časa, dva ali tri prestopne roke, da bo ekipa lahko dosegala zastavljene cilje. “Kakšna koli panika po nekaj slabših rezultatih bi klubu zagotovo škodila, ostati moramo mirni,” poudarja Sešlar.

Celjani so v zadnjih štirih krogih osvojili le točko. Zadnja zmaga sega v v oktober, na zadnji dan tega meseca so grofje ugnali Muro (1:0). Sledili so trije porazi – Radomlje, Domžale, Maribor in včerajšnji remi z Olimpijo.

Čeprav grofje ne igrajo slabo in se v resnici zdi, da so osvojili manj točk, kot bi si jih zaslužili, se poraja vprašanje, če bo rusko vodstvo tudi v novem letu zaupalo Simonu Sešlarju, ki ima pogodbo za zdaj sklenjeno le do konca jesenskega dela. Vsekakor bo za nadaljnjo usodo celjske nogometne legende pomemben tudi rezultat zadnjega kroga jesenskega dela, ko grofje gostujejo pri zadnjeuvrščenemu Taboru iz Sežane.

#related-news_0

Edini Cilj varovancev Simona Sešlarja mora biti ta, da še poglobijo hudo krizo Kraševcev. V tem primeru bo 47-letnik vendarle precej bolj mirno sedel na sestanek z vodstvom kluba, ko bodo že nekaj dni po končanem zadnjem krogu nedvomno vsi glavni akterji nove celjske zgodbe, na čelu s predsednikom Valerijem Kolotilovim, analizirali uspehe in neuspehe tega dela sezone.

Vrhunci tekme med Celjem in Olimpijo (1:1)

Komentari

Vaš komentar