Severna Koreja prečrtala še nogometno svetovno prvenstvo

Nogomet 4. Maj 202116:43 > 16:44
FOTO: Guliverimages.

Pred časom so s tamkajšnjega olimpijskega odbora sporočili, da njihovi športniki zaradi novega koronavirusa ne bodo nastopali na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Zdaj so s severnokorejske nogometne zveze sporočili, da se odpovedujejo kvalifikacijam za svetovno nogometno prvenstvo 2022 in s tem tudi nastopu v Katarju.

Azijska nogometna zveza (AFC) je prejšnji teden prejela sporočilo, v katerem se je Severna Koreja odpovedala sodelovanju v kvalifikacijah za svetovno nogometno prvenstvo 2022.

Severna Koreja je v skupini H azijskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022, v kateri so še Južna Koreja, Turkmenistan, Libanon in Šrilanka.

V prvih petih krogih je Severna Koreja osvojila osem točk in je skupaj z Južno Korejo na drugem mestu. Vodi Turkmenistan z devetimi točkami.

Nazadnje so bile reprezentance v azijskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju dejavne jeseni 2019, od takrat naprej pa zaradi pandemije niso več nastopale.

Z azijske nogometne zveze so prejšnji mesec sporočili, da bodo reprezentance iz skupine H preostale tekme odigrale na turnirju v Južni Koreji, ki naj bi bil na sporedu med 31. majem in 15. junijem, a zdaj kaže, da Severne Koreje tam ne bo.

Severna Koreja se je do zdaj na svetovno nogometno prvenstvo uvrstila dvakrat. Prvič leta 1966, ko je v Angliji prišla celo do četrtfinala, in drugič leta 2010, ko je v Južnoafriški republiki izgubila vse tri tekme in tekmovanje končala po prvem delu.