Sezono Maribora rešujeta zimzelena veterana

Nogomet 24. Apr 20227:37 > 8:51 0 komentarjev

Spadata med najstarejše nogometaše v Prvi ligi, a dokazujeta, da sta kot vino - vse starejša, a še vedno vrhunska. Brez njiju se je Mariborčanom včeraj na Krasu slabo pisalo, nato pa je najprej udaril Rok Kronaveter, za njim še Marcos Tavares. Vijolice so tako z zmago proti sežanskemu Taboru (2:1) stopile korak bliže k državnemu naslovu.

Čeprav je že na pogled jasno, da so najboljša nogometna leta Marcosa Tavaresa mimo, je še enkrat več dokazal, da ima tisti tako iskani občutek za gol, ki se ga enostavno ne da naučiti. Zadetek je dosegel s prvim dotikom po vstopu v igro, bil je tam, kjer pravi napadalec mora biti – ob pravem času na pravem mestu.

Brazilec, ki so ga Mariborčani “prekrstili” v Štajerca, je najstarejši nogometaš v Prvi ligi Telemach. Še pol leta starejši je bil v prvem delu sezone Luka Žinko, ki pa se je januarja iz Brava preselil v Brinje Grosuplje. A legendarni “Tava” se kljub dopolnjenim 38 letom ne ustavlja. Včeraj je dosegel že svoj 159. zadetek med slovensko nogometno elito in rekord prve lige premaknil še letvico višje. Matematika je jasna – zadetka Marcosa Tavaresa, tisti proti Aluminiju in ta proti Taboru, sta vijolicam skupno prinesla izjemno pomembne tri točke.

Tudi od Kronavetra ni prav veliko starejših

Med veterane Prve lige Telemach spada tudi drugi Mariborov junak Rok Kronaveter. Mariborčan je s 35 leti, štirimi meseci in osmimi dnevi na petem mestu starostne lestvice v prvi slovenski ligi, pred njim so poleg Tavaresa le še Andraž Kirm, Senijad Ibričić in Aleksander Rajčević. Tudi “Krona” pa je v tej sezoni pogosto mož odločitve vijolic, marca je z zadetkom ekipi pomagal do točke proti Muri, takrat je bil podajalec ravno Tavares, tokrat pa je z natančnim strelom začel preobrat vijolic.

Soigralci veseli, da Marcos še igra z njimi

“Že v prvem polčasu smo imeli ogromno priložnosti, Tabor je imel na celotnem srečanju le eno ali dve, tako da smo dominirali. Do zmage smo prišli težje, kot smo načrtovali, a bila je zaslužena,” je po tekmi razmišljala mariborska sedmica.

Dejstvo, da je bil mož odločitve Marcos Tavares, Roka Kronavetra ni presenetilo: “Skozi celotno kariero je dokazoval, da ima ta občutek za gol. Danes nam je na srečo spet pomagal. Veseli smo, da je še vedno z nami in da še vedno igra.”

Po osvojenih pomembnih treh točkah vijoličaste prihodnji teden v Ljudskem vrtu čaka ena najpomembnejših tekem sezone. V goste prihaja Koper. Bodo vijolice znova potrebovale pomoč svojih izvrstnih veteranov?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!