Simeone pred derbijem: Vse v življenju se enkrat zgodi prvič

La liga 7. Maj 202119:27 > 19:31 0 komentarjev
Julian Finney/Getty Images

V 35. krogu španske nogometne lige se bosta jutri pomerila Barcelona in Atletico Madrid. Dvoboj vodilne in tretjeuivrščene ekipe bo pomembno vplival na končni razplet v prvenstvu.

Nasproti si bosta sicer stali ekipi, ki imata za sabo zelo različno sezono. Medtem ko je Atletico vanjo krenil silovito, pa mu vse od vstopa v novo leto sapa vse bolj pojenja. Na drugi strani so Barcelono po prvi polovici prvenstva številni že odpisali, a se je v zadnjih mesecih počasi začela prebijati proti vrhu in se aprila za nameček razveselila tudi zmage v španskem kraljevem pokalu.

Nasproti nam bo stala ekipa, ki je nadoknadila precejšen zaostanek. Trener je opravil izvrstno delo in zasukal rezultate po začetku sezone,” je pred tekmo povedal strateg Diego Simeone, ki letos lovi svoj drugi naslov španskega prvaka. Prvega je z Madridčani osvojil pred sedmimi leti, četudi na Camp Nou ni še nikoli doslej vpisal zmage. “Vse v življenju se enkrat zgodi prvič,” je pripomnil Argentinec.

A če se bodo želeli gosti v Madrid vrniti z vsemi tremi točkami, bosta morala po mnenju španskih medijev ključno vlogo odigrati predvsem napadalca Marcos Llorente in Luis Suarez. “Sezona, ki jo imata, govori sama zase. Sta zelo pomembna igralca. Eden ima za sabo neverjetno zgodovino in je osvojil vse, četudi se to od njega ni pričakovalo. Marcos pa ima najboljšo sezono v svoji karieri,” je ocenil Simeone.

Barcelona brez Koemana

V vrstah domačih bodo derbi morali sicer odigrati brez trenerja Ronalda Koemana, potem ko je na tekmi proti Getafeju prejel rdeči karton. Kljub temu je Nizozemec prepričan, da bo njegova ekipa uspešna tudi brez njega ob robu igrišča. “Trenersko osebje je dovolj dobro, da odvodi tekmo. Skupaj smo že kar nekaj časa. Moje in njihove zamisli so identične, zato zaradi tega ni treba zganjati panike,” je zatrdil trener Barcelone.

Tekmo med Barcelono in Atleticom si lahko ogledate jutri ob 16.15 na SK1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!