Šimundža do nove lovorike, Karničnik na izhodnih vratih

Nogomet 1. Sep 202222:02
Ante Šimundža se je v Bolgariji veselil šeste trenerske lovorike. FOTO: Guliverimages.

Ante Šimundža je z Ludogorcem osvojil še drugo lovoriko v Bolgariji. Po enajstmetrovkah je dobil superpokal proti Levskemu iz Sofije. Žan Karničnik, ki je z rojakom v začetku leta v Razgrad prišel iz Mure, je na izhodnih vratih kluba, a se z njegovim prestopom na Norveško zapleta.

V prejšnji sezoni je Ante Šimundža Ludogorec popeljal do novega prvenstvenega naslova in osvojil prvo lovoriko, odkar je januarja iz Mure odšel v Bolgarijo. Zdaj je kot prvak igral proti pokalnemu zmagovalcu Levskemu iz Sofije, kjer je bila tudi na sporedu današnja tekma, in ga premagal po pravcati drami.

Levski je prišel do vodstva v prvem polčasu, nakar je dva gola zabil bolgarski napadalec Ludogorca Kiril Despodov in vse do sodnikovega dodatka je kazalo na zmago Šimundže. Toda potem je Levski v 92. minuti prišel do gola, tako da smo zmagovalca dobili še po enajstmetrovkah. Pri teh je bil uspešnejši Ludogorec in prišel do nove lovorike.

Po šesti lovoriki nad Joseja Mourinha

Dodatno je svoj že tako bogat trenerski življenjepis dopolnil tudi 50-letni Šimundža, ki je prišel do šeste trenerske lovorike. Trikrat je bil slovenski prvak (dvakrat z Mariborom in enkrat z Muro), z Muro osvojil tudi pokalni naslov, medtem ko je bil v Bolgariji državni in zdaj še superpokalni prvak.

Ludogorec je v tej sezoni v Evropi ostal brez lige prvakov, se je pa uvrstil v skupinski del lige Europa, v kateri ga že naslednji teden čaka zanimiva tekma z Romo Joseja Mourinha.

Ludogorec je bil izžreban v zelo zahtevno skupino C, v kateri sta še Betis iz Seville in finski HJK, ki je v kvalifikacijah z dvema zmagama izločil Maribor.

Je Žan Karničnik zamudil rok za selitev na Norveško?

Vse pa kaže, da Šimundža v Ludogorcu v nadaljevanju sezone ne bo imel slovenske družbe. Pred selitvijo iz Razgrada je namreč slovenski reprezentant Žan Karničnik, ki je v zadnjem času izgubil mesto v ekipi, zato si išče nov klub.

Dogovorjen naj bi že bil za selitev v vrste norveškega prvoligaša Lillestroma, a je prišlo do zapletov. Lahko namreč, da so Bolgari zamudili prestopni rok, ki se je na Norveškem končal 31. avgusta.

Ali se bo s prestopom slovenskega branilca izšlo, bomo izvedeli kmalu.

Komentari

Vaš komentar