Šimundža: Na prednost smo pozabili takoj po koncu prve tekme

Foto: Sportklub.si

Nogometaše Mure v torek čaka povratna preizkušnja v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Črno-beli so pred tednom dni v Skopju slavili z 1:0, na Fazaneriji pa bodo naredili vse, da si zagotovijo uvrstitev v naslednji krog. Tudi povratno tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Edini gol na prvi tekmi je dosegel Luka Bobičanec, ki je uspešno izvedel 11-metrovko in slovenskim prvakom priigral lepo prednost pred povratnim srečanjem. Gostovanje v Skopju je bilo zelo zahtevno, Shkendija pa se je izkazala za kvalitetnega nasprotnika, ki ima v svojih vrstah nekaj izredno kvalitetnih posameznikov.

Prva tekma je samo potrdila našo analizo, potrdila našo domačo nalogo, ki smo jo naredili. Gre za zelo dobro ekipo z dobrimi posamezniki, ki jih je potrebno nevtralizirati in jim vzeti njihove dobre stvari ter izpostaviti njihove slabosti. Sama tekma ni bila veliko presenečenje. Na prvi tekmi nismo dobili nobene nove informacije,” o prvem obračunu razmišlja trener Mure Ante Šimundža.

Muro bo v torek bodrilo lepo število navijačev. Dan pred tekmo je bilo prodanih že 75-odstotkov vstopnic.

Po spremembi pravila gola v gosteh prednost Mure pred povratno tekmo ni tako izrazita, kot bi bila sicer, črno-beli pa se s tem ne ukvarjajo. Razmišljajo predvsem o sebi, Šimundža pa je izpostavil, da ima njegova ekipa glede na prvo tekmo še veliko prostora za napredek.

Na prvi tekmi nismo bili na našem nivoju, ki smo ga sposobni. Tu je prostor za korak naprej pred povratno tekmo,” razlaga Šimundža, ki je z Mariborom ligo prvakov okusil tako v vlogi igralca kot v vlogi trenerja, in dodaja: “od fantov pričakujem, da bomo tekmo oddelali tako kot moramo. Igrali bomo pred lepo nogometno kuliso, imeli bomo podporo naših navijačev. Želim si, da bomo na visokem nivoju, da bomo pokazali visok nivo tekmovalnosti, vsekakor pa nas čaka zelo zahtevna tekma.

Ante Šimundža pred povratno tekmo s Shkendijo ekskluzivno za Sportklub:

Šimundža o zmagah slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih: “Odlično. Zelo dobro za slovenski nogomet. Potrebno se je podpirati, vsi imamo dobre rezultate.”

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi kapetan Mure Alen Kozar, ki je imel v zadnjih dveh sezonah veliko smole s poškodbami. Iznajdljivi vezist je zdaj znova v polnem pogonu in pripravljen na nove izzive.

Vsi smo bili ves čas osredotočeni, da se karseda najbolje pripravimo na povratno tekmo. Popraviti smo skušali nekatere pomanjkljivosti, ki so se nam dogajale na prvi tekmi. Upam, da bomo v tekmo šli sproščeno in da bomo pokazali, kaj smo pripravili in odigralih po naših željah,” razmišlja Kozar, ki se je dotaknil tudi morebitnega pritiska, ki ga prinašajo evropske tekme: “Pozitivna nervoza je vedno prisotna. Igralci si moramo sami dozirati pritisk na način, da ga ni preveč in da si vedno z glavo pri stvari. Vedno moraš znati pravilno reagirati na določene situacije.

Foto: Sportklub.si

Kapetan Kozar prepričan, da bo Mura prišla do dobrega rezultata

Prekmurci so si v zadnji sezoni tretjič zapored zagotovili evropsko vstopnico, prvič igrajo v kvalifikacijah za ligo prvakov. V sezoni 2019/20 jih je v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo izločil izraelski velika Maccabi Haifa, v zadnji sezoni pa je Muro v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo zaustavil PSV. Prav obračun z Maccabijem je za ‘novo’ Muro še vedno edini evropski, v katerem sta zmagovalca določili dve tekmi.

Že lani smo imeli nekaj evropskih preizkušenj. Do zdaj smo samo z Maccabijem igrali na dve tekmi. Maccabi je bil na zelo visokem nivoju, proti Shkendiji pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Tekmecu moramo vsiliti svoje principe, to nam v Skopju ni uspelo. Verjamem v dober rezultat.

Trener Ante Šimundža o 11-metrovkah in o primerjavi kvalifikacij s pravkar končanim evropskim prvenstvom, na katerem so se zmage po kazenskih strelih v finalu razveselili Italijani, ki so premagali Anglijo:

Euro je eno tekmovanje, klubsko pa drugo. Ne razmišljam v tej smeri.

Šimundža se je odločil za zelo zanimiv pristop in igralcem takoj po prvi tekmi zabičal, da morajo odmisliti zmago in pozabiti na rezultatsko prednost. Vse to seveda v luči čim boljše priprave na povratno tekmo.

Že po prvi tekmi sem fantom dejal, da je potrebno na rezultat pozabiti. Prednosti ni. Shkendija je bila že na prvi tekmi zelo napadalna. V enem tednu je težko spremeniti igro ekipe. Koncept nasprotnika poznamo, kakšno taktiko bodo izbrali pa je njihova stvar. Mi se pripravljamo na več različic.

Alen Kozar pred povratno tekmo s Shkendijo ekskluzivno za Sportklub:

Trenerja Mure pa ob ugodnem rezultatu s prve tekme vsekakor izredno veseli tudi zdravstveno stanje njegove ekipe. Črno-beli pred povratnim srečanjem nimajo težav s poškodbami, kar pomeni, da bo imel Šimundža pri sestavi začetne enajsterice sladke skrbi.

Vsi fantje, ki so imeli večje težave, med njimi tudi kapetan Kozar, Karamarko in Brkić, in so manjkali več kot eno leto ali skoraj eno leto so pripravljeni. Vsi povratniki, ki so se priključili ekipi v pripravah in ob koncu prejšnjega prvenstva zelo dobro prenašajo napore in so velika pridobitev.

Zadetek, ki je Muri zagotovil zmago na prvi tekmi:

Kvalifikacije za ligo prvakov, 1. krog (prve tekme):

Torek, 13. julij:
Mura – Shkendija, prenos na Sportklub 1 (studijski del od 19.30 naprej)

Komentari

Vaš komentar