Sir Alex: Ronaldo v United? Kot prihod Cezarja v Rim!

Nogomet 27. Sep 202114:16 > 28. Sep 2021 12:05 0 komentarjev
Cristiano Ronaldo na Old Traffordu ni najbolj zadovoljen. FOTO: Guliverimages

Legendarni menedžer Manchester Uniteda Alex Ferguson je spregovoril o tem, kaj pomeni povratek Cristiana Ronalda na Old Trafford, ga primerjal s slavno osebo iz zgodovine, govoril pa tudi o prvih dneh Portugalca na Otoku.

Med prvo ero Cristiana Ronalda na Old Traffordu (med letom 2003 in 2009) je bil menedžer rdečih vragov ravno Sir Alex Ferguson.

“Fantastično je, ker se je on vrnil. Videli ste ga v soboto po zmagi – izgledal je kot Julij Cezar, ki se vrača v Rim po vojni zmagi. ‘Prišel, videl, zmagal.’ Mislim, da bi bilo lahko na stadionu ob njegovem drugem debiju za United milijon ljudi. Številni so ostali zunaj. Ko je prišel v United kot mladenič, se je moral veliko naučiti, sedaj pa je drugače. Ko je bil mlad, so številni govorili, da rad simulira prekrške, toda on je bil zelo suh in res je bil potreben blag kontakt, da je izgubil ravnotežje, ker je napadal z neverjetno hitrostjo. Vem, koliko je žrtvoval, da bi napredoval. Spominjam se nekega dogodka, ko sem ga po treningu poklical v svojo pisarno – padal je dež pred dvobojem z Arsenalom in vedel sem, da bo on ostal in delal še dodatno. Rekel sem mu naj ne trenira, ker drsi in se lahko poškoduje. Sedel sem v fotelju, pogledal skozi okno, on pa je bil na tekalni stezi. Kaj bi mu lahko rekel? Premagal me je,” se je spomnil Ferguson.

“Ko je odšel, mu nisem mogel ničesar reči – vedel sem, da je sanjal, da zaigra za Real Madrid, odkar je bil majhen deček na Madeiri. Zavedal sem se, da bo postal to, kar je postal. Mislim, da smo na dober način opravili to transakcijo, a imeli smo dovolj časa, da najdemo zamenjavo – Antonia Valencio,” je izjavil 79-letni upokojeni nogometni strokovnjak, ki je Manchester United vodil med letoma 1986 in 2013.

Rdeče vrage naslednji obračun čaka v sredo, ko bodo v 2. krogu Lige prvakov gostili Villarreal (ob 21:00 v živo na SK 1), v soboto v 7. krogu Premier lige pa še Everton (ob 13:30 v živo na SK 2).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!