Slab niz je končan, nesporazum z ljubljencem navijačev pa pozabljen

Nogomet 11. Dec 20236:00 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Po prepričljivem porazu na derbiju v Mariboru in remiju na svojem stadionu proti Bravu je Olimpija na Bonifiki odgovorila na najboljši možen način. Razbila je Koper in prišla do nove zmage, s katero je ostala blizu vrha. Trenerju Zoranu Zeljkoviću, ki je med tednom rešil tudi nesporazum z ljubljencem navijačev Mustafo Nukićem, je seveda odleglo.

“Tekmo smo dobro odprli. Ko je tako, je vse lažje. Smo pa odigrali res dober prvi polčas. Zelo sem zadovoljen s tem, kako smo igrali pod visokim pritiskom. Veliko stvari, ki smo si jih želeli, nam je uspevalo. Zasluženo smo zmagali,” je po tekmi v Kopru, kjer je Olimpija vprašanje zmagovalca rešila že na začetku drugega polčasa ob vodstvu s 4:0 (na koncu je bilo 4:2), povedal njen trener.

Zoran Zeljković je po treh tekmah brez zmage – porazih proti Lillu in Mariboru, remiju proti Bravu – Olimpijo spet vrnil v zmagovite tirnice, na katerih bo morala ostati, če želi osvojiti naslov. Celjani zdaj s tekmo manj na prvem mestu bežijo za sedem točk.

“Hvala bogu si tekme sledijo ena za drugo, tako da po slabših rezultatih ni bilo časa za žalovanje. Proti Bravu niti nismo igrali tako slabo. Igrali smo na način, kot smo si želeli, ampak v nekaterih trenutkih prepočasi. Premalo smo streljali na gol. Danes smo bili glede tega veliko boljši. Goli niso slučajnost,” je povedal trener Olimpije, ki je v zadnjih 15 dneh odigrala pet tekem. V naslednjem tednu jo čakata še dve.

Najprej bodo Ljubljančani v četrtek v Bratislavi pri Slovanu gostovali v zadnji tekmi v evropski konferenčni ligi, v kateri nimajo več možnosti za napredovanje v izločilne dele, potem pa se bodo v zadnjem letošnjem prvenstvenem obračunu pomerili z Radomljami v Stožicah. Zmaga na zadnji tekmi leta je seveda pričakovana.

Nogometaši Olimpije so na Bonifiki zanesljivo zmagali. FOTO: Aleš Fevžer.

Z ljubljencem navijačev sta zaplet hitro rešila

Dobra novico za Olimpijo pred zaključkom leta je tudi ta, da sta trener in Mustafa Nukić hitro rešila nesporazum, zaradi katerega ljubljenca ljubljanskih navijačev na zadnji tekmi proti Bravu ni bilo niti na klopi. V Kopru je v igro vstopil v zadnje pol ure in trenerja zadovoljil.

“Ko je prišel v igro, je dobil ogromno skokov. Njegova energija je bila prava. Taka, kot mora biti. Neke težave, ki sva jih imela, sva hitro rešila. Obema je v interesu, da je Olimpija čim boljša. To on tudi dobro razume,” je o 33-letnega Ljubljančana, ki je s šestimi goli drugi najboljši strelec ekipe, pohvalil njegov deset let starejši someščan Zeljković.

O čem je Zoran Zeljković po tekmi v Kopru še govoril?

O dveh golih, ki so ju dosegli po nasprotnikovih napakah:
“Nogomet je igra napak. Gol lahko dosežeš na različne načine, vseeno pa mislim, da smo mi te napake sprovocirali. Tudi oni smo šli nekajkrat zelo visoko, a smo jih izigrali. Njim to v določenih trenutkih ni uspelo. Hvala bogu, da smo jih kaznovali.”

O tem, ali ga je Safet Hadžić s čim presenetil:
“Nisem si mislil, da bo od prve minute igral Franjo Prce. Mislil sem, da še ni v optimalni formi. To je bilo eno od presenečenj. Sicer pa fante dobro poznam. Kot sem povedal že pred tekmo – vedel sem, kako bodo igrali oni, nisem pa vedel, kako bomo igrali mi. Hvala bogu smo bili dobri.”

O toplem sprejemu navijačev:
“Zelo lepo je, ko te navijači pozdravijo na tak način. V Kopru sem hvaležen vsem, vključno z navijači. Koper mi je dal veliko. Nenazadnje tukaj še vedno živi moja družina. V Kopru se počutim domače.”

O tem, koliko je ob visoki prednosti razmišljal o Slovanu Bratislavi:
“Za nogometaše ne vem, jaz pa sem o Slovanu že razmišljal. Imamo neke težave. Agustin Doffo bo odsoten dlje časa. Morali bomo reagirati. Skušal sem razmišljati tudi v tej smeri, da nekatere igralce, s katerimi želim začeti četrtkovo tekmo, malo spočijem. Ko v življenju kalkuliraš, ni vedno okej, ampak včasih si v to prisiljen. Mislim, da so bile te poteze vseeno razumne.”

Vsi goli s tekme Koper – Olimpija 2:4:

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!