Slaba forma Mure se nadaljuje, iz Domžal le s točko

Nogomet 18. Feb 202317:09
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Mure so se v Domžalah v 22. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

Rumeno-črni so si proti belo-črnim želeli prekiniti niz 18 tekem brez zmage, ki traja že več kot 200 dni. Toda v izenačeni tekmi, ki je ponudila malo pravih priložnosti, so se proti favoritom na koncu veselili točke, ki jih je vsaj začasno dvignila na predzadnje mesto. Mura je trenutno peta.

Uvodnih 20 minut tekme v Domžalah ni ponudilo posebej vznemirljive predstave, dotlej najnevarnejši strel je v šesti minuti sprožil Murin napadalec Mirlind Daku, vendar je bil Emil Velić na mestu. Pred tem so enkrat nenatančno streljali Radomljani. Po bolj ali manj enakovredni igri so Sobočani v 36. minuti znova prišli do lepe priložnosti pred Dakuja, vendar so domači preprečili njihovo veselje.

V 50. minuti je Madžid Šošić stekel v protinapad, vendar Klemen Mihelak ni imel posebej težkega dela z njegovim zaključnim strelom, tako kot ne po poskusu Maria Čuića v 63. minuti, saj je v ugodnem položaju v kazenskem prostoru slabo zadel žogo. Le minuto pozneje je Nikola Petković na drugi strani zadel z glavo, toda pred njim je prekršek naredil Daku, tako da je ostalo pri 0:0. To pa je bila tudi zadnja nevarna akcija tekme.

Radomljani bodo v 23. krogu v torek gostovali v Kopru, Mura pa bo gostila Tabor.

Radomlje – Mura 0:0 (0:0)

Konec tekme.

63. minuta: Priložnost za Radomlje! Lepa akcija na levi strani napada. Žoga je prišla do Maria Čuića, ki je v kazenskem prostoru našel nekaj prostora. Sprožil je proti vratom, strel pa je bil prešibak za vratarja Mure Mihelaka. Ostaja 0:0.

50. minuta: Radomlje so nevarneje stopile tudi v drugi Polčas. Šošić je stekel sam proti vratom Mure, a z leve strani kazenskega prostora ni uspel nevarneje zaključiti.

Začetek drugega dela!

Konec prvega polčasa.

36. minuta: Kakšna priložnost za Muro! Petković je v osrčju kazenskega prostora lepo zaposlil Dakuja, ki je moral le še premagati vratarja Radomelj Velića. A ta mu je preprečil veselje. Ostaja 0:0.

Začetek tekme!

Začetni enajsterici:

Radomlje: Velić, Ševelj, Korun, Zulić, Hrvoj, Marković, Sever, M. Čuić, Nuhanović, Šošić, F. Čuić

Mura: Mihelak, Cipot, Balažic, Kobie, Beganović, Kous, Zličić, Tripi, Shabanhaxhaj, Daku, Petković

Komentari

Vaš komentar