Slovenci še pred prvo tekmo do evropskega naslova

Euro2024 15. Jun 202412:27 0 komentarjev
Laško pivo
zajem zaslona

Ustvarjalci spletne strani LADbible so šli v raziskovanje kakovosti piv držav udeleženk evropskega prvenstva. V Sloveniji so izbrali klasično zeleno pločevinko piva Laško (Zlatorog).

Še preden bi Slovenija na EP v Nemčiji odigrala prvo srečanje z Dansko, je – vsaj glede gostilniškega tekmovanja v obliki kakovosti piva – obet naravnost fantastičen!

Snovalci zabavne spletne strani LADbible s sedežem v Manchestru so voditelja Connorja in Matta zadolžili, da preizkusita 24 različnih piv iz prav toliko držav udeleženk evropskega nogometnega praznika.

In ne le, da je Slovenija v konkurenci piv Carlsberg (Danska), Jelen (Srbija) in Carling (Anglija) z Laškim osvojila prvo mesto v skupini C, temveč se je zlati napitek iz štajerskega konca izjemno odrezal tudi v izločilnih bojih.

V osmini finala je porazil romunskega ležaka Ursus Premium, v četrtfinalu izločil še španski lager Estrella Damm, potem pa se v polfinalu izkaže tudi proti gruzijskemu lahkemu pivu Natahtari.

Slovenski ponos z rogovi se nato v finalu izkaže še proti ukrajinskemu svetlemu pivu Lvivske. Degustatorja sta proti koncu videa kar vidno utrujena od preizkušanja hmeljevega napitka, a sta vendarle toliko prisebna, da slovenski pijači naredita reklamo: “Odidite do trgovine in si zagotovite svoj primerek Laškega.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!