Slovenke za konec kvalifikacij boljše od Estonije

Slovenska ženska reprezentanca
Slovenska ženska reprezentanca

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je odigrala tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. V Kopru je pomlajena zasedba premagala Estonijo z 2:0 in potrdila tretje mesto v skupini.

Selektor Borut Jarc za tekmo proti Estoniji ni imel na voljo večine standardnih reprezentantk, tako da so priložnost dobile mlajše in jo tudi lepo izkoristile. Slovenija je začela v postavi: Šapek – Erman, Vindišar, Kos, Prša – Babnik, Marolt – Kuštrin, Rogan, Milović – Kralj.

Slovenija je povedla v 27. minuti. Barbara Kralj je izkoristila veliko zmedo v estonski obrambi, potrpežljivo preigrala zadnjo branilko in žogo poslala v gol.

V 59. minuti je Manja Rogan izvedla kot, vratarka Karina Kork je hotela žogo boksati v avt, vendar jo je nesrečno poslala v lastno mrežo – 2:0 za Slovenijo.

Slovenija je v skupini A zasedla tretje mesto. Na 9 tekmah je zabeležila 5 zmag in 4 poraze, februarja pa jo čaka še tekma v Estoniji, ki pa ne bo vplivala na končni vrstni red.  V skupini je zmagala Nizozemska, drugo mesto je zasedla Rusija.

Komentari

Vaš komentar