Slovenskemu reprezentantu se obeta nov milijonski prestop

Nogomet 15. Avg 202216:00 > 16:01
Delite:
Leo Štulac je zelo blizu selitve v Palermo. FOTO: Guliverimages.

Leo Štulac je blizu selitve v vrste ambicioznega italijanskega drugoligaša Palerma, ki se želi vrniti na pota stare slave, po katerih je hodil tudi s pomočjo številnih slovenskih nogometašev. Palermo naj bi za izkušenega slovenskega reprezentanta Empoliju plačal milijon evrov in pol.

Leo Štulac je v Empoli iz Parme prišel leta 2019 in zanj do zdaj odigral 89 tekem. Zabil je sedem golov, prispeval pa deset asistenc.

V prejšnji sezoni je v prvi italijanski ligi odigral 23 tekem (dva gola in dve asistenci), a povečini na igrišče vstopal s klopi. Od prve minute je zaigral le na sedmih tekmah.

V tej je v pokalu nastopil, pri včerajšnjem porazu z 0:1 pri Spezii na otvoritvi nove prvenstvene sezone pa ni dobil priložnosti za igro. Verjetno tudi zaradi tega, ker je pred odhodom v nov klub.

Postal bi še šesti Slovenec v dresu Palerma

Izvedeli smo, da je tik pred prestopom v Palermo, ki se po letu 2019, ko je ob finančnih težavah padel celo v četrto italijansko ligo, želi vrniti nazaj v prvo italijansko ligo. V prejšnji sezoni se je prebil v drugo, zdaj pa želi ekspresno nazaj v prvo, v kateri je pred leti igral pomembno vlogo.

Svoj delež k dobrim rezultatom so v Palermu v zlatih letih prispevali tudi številni slovenski nogometaši, ki so takrat igrali tam. V prvi vrsti seveda Josip Iličić, ob njem pa še Armin Bačinović, Jasmin Kurtić, Siniša Anđelković in tudi Aljaž Struna.

Še tretji (več)milijonski prestop?

Palermo naj bi za Štulca, ki ima z Empolijem pogodbo še za eno leto, odštel 1,5 milijona evrov, kar pomeni, da se bo 27-letni osrednji vezist, ki je do zdaj odigral osem tekem za slovensko reprezentanco, podpisal pod nov milijonski prestop.

Leta 2019 je Empoli zanj Parmi odštel 2,5 milijona evrov, medtem ko je v Parmo iz Venezie leta 2018 prišel za 1,5 milijona evrov.

Štulac, ki je v Italijo leta 2016 odšel iz Kopra, je do zdaj sicer odigral 49 tekem v prvi (dva gola, tri asistence) in 81 tekem v drugi italijanski ligi (enajst golov, enajst asistenc).

Komentari

Vaš komentar