Slovenski nogometaš udeležen v prometni nesreči avtobusa

Nogomet 1. Feb 202210:59 > 11:14 0 komentarjev
Foto: Twitter/RFS

Nekdanji branilec Maribora in Gorice Žiga Lipušček je bil udeležen v prometni nesreči. Ta se je njegovi ekipi RFS pripetila v okolici latvijskega glavnega mesta, lahko pa bi se končala tudi bolj žalostno. Na srečo so vsi člani ekipe ostali živi, poroča spletna stran časnika Delo.

Avtobus z nogometaši latvijskega nogometnega kluba RFS se je na poti s pripravljalne tekme v Helsinkih sredi močnega snežnega meteža prevrnil in končal v jarku po trčenju z vozilom, ki je zapeljalo na nasprotni vozni pas.

Latvijski klub, katerega član je tudi slovenski nogometaš Žiga Lipušček, je še nekaj minut prej na družbenih omrežjih objavil posnetek z bencinske črpalke, kjer so pri porivanju nasedlega avtobusa sodelovali vsi nogometaši.

Kot so pri klubu zapisali v uradnem sporočilu za javnost, jo je večina potnikov odnesla zgolj z lažjimi poškodbami, tri so prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Lipuščka so sicer pred kratkim še drugič zapored razglasili za najboljšega branilca prvenstva.

“V soboto zvečer je bil avtobus članskega moštva RFS, ob vračanju po zmagi z 2:0 v Helsinkih, udeležen v prometni nesreči. Približno 40 kilometrov od Rige se je zgodil čelni trk z vozilom, ki je zapeljalo na napačno stran cestišča. Zaradi slabih vremenskih razmer hitrost ni bila prevelika, toda trku se žal ni bilo možno izogniti. Avtobus je zdrsnil s ceste in se prevrnil na bok,” so neljubi pripetljaj opisali v klubskem poročilu.

Žigov “deja vu”

Slovenski nogometaš je bil leta 2016 udeležen v prometni nesreči v Mariboru, v kateri sta življenje izgubila 20-letna člana B-ekipe vijoličnih Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Težko poškodovan je bil v nesreči Ljubomir Moravac, ki je moral končati nogometno kariero in se je posvetil sodniški, Lipušček pa jo je odnesel zgolj z lažjimi poškodbami.

“S skupnimi močmi si se nogometaši ter strokovni štab uspeli sami rešiti z avtobusa skozi zasilno okno. Dva nogometaša ter en član osebja so potrebovali prvo pomoč in so jih kasneje odpeljali v bolnišnico. Več igralcev je utrpelo lažje odrgnine, nihče pa se ni poškodoval tako hudo, da bi bila zaradi tega ogrožena nogometna kariera. Eden izmed igralcev bo potreboval operacijo nosu,” so še dodali pri aktualnih državnih prvakih Latvije.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!