“Slovenski PSG” našel zamenjavo za Mudrinskega

Nogomet 8. Jul 202210:33 > 10:45 0 komentarjev
Foto: NK Celje

Zamenjava za Ognjena Mudrinskega je v knežjem mestu. Potem ko so pogajanja med srbskim napadalcem in Celjani zaradi nepremišljene izjave najboljšega strelca minule prvoligaške sezone zavila v slepo ulico, je lani osmouvrščena ekipa Prve lige Telemach danes predstavila novega napadalca. Dres grofov bo naslednje tri sezone nosil Tin Matić.

24-letni Hrvat v Celje prihaja kot najboljši strelec slovenske druge lige, v kateri je za Triglav lani dosegel 21 zadetkov. Nekdanji hrvaški reprezentant do 19 let se je sicer kalil v mladinski šoli zagrebškega Dinama, svoj nogometni razvoj pa nadaljeval v drugi ekipi varšavske Legie.

Na Poljskem se stvari zanj niso izšle po željah, zato se je vrnil v domovino, kjer je oblekel dres Hrvatskega Dragovoljca. Leta 2020 se je prvič predstavil slovenski nogometni javnosti in se preselil v Bilje. Pred lansko sezono je sledil prestop v Triglav, s katerim je bil blizu napredovanja med slovensko nogometno elito, a so Kranjčani v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev prve lige potegnili krajšo v dvoboju s sežanskim Taborom.

Za Celjane, ki so sicer pred prestopnim rokom napovedali manj okrepitev kot lani, je to že šesta poletna okrepitev. Novinci v dresu grofov so še Gregor Bajde (Bravo), Tomislav Tomić (Olimpija), Nino Kouter (Manisa FK), Mark Zabukovnik (Radomlje) in Charles Chukwubuikem Ikwuemesi (Krško). Nič čudnega, da se je ekipe na družbenih omrežjih prijel vzdevek “slovenski PSG”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!