Slovenski reprezentant se s Portugalske seli v Serie A

Nogomet 6. Jan 20237:34
Igor Vekić

V januarskem prestopnem roku bo klubske barve zamenjal tudi slovenski reprezentančni vratar Igor Vekić. 24-letnik uradno sicer še vedno ostaja član Brava, a se po posoji pri portugalski Pacos Ferreiri zdaj seli na Apeninski polotok. V Serie A bo oblekel dres Sampdorie.

Igor Vekić se je po lanskoletni posoji pri Pacos Ferreiri poleti vrnil v spodnjo Šiško. Z Bravom se je pripravljal na tekmovalno sezono 2022/2023, a jasno je bilo, da v Ljubljani ne bo ostal. Zanimanja zanj ni manjkalo, že poleti naj bi se okrog njega smukal tudi Udinese, a so Šiškarji zanj postavili ceno, ki je zainteresirani kupci niso želeli plačati.

Tako se je slovenski reprezentančni vratar jeseni vrnil na posojo v Pacos Ferreiro, za katero je v tej sezoni portugalske lige branil na šestih tekmah. Zdaj pa 22-letnika čaka precej večji izziv. Kot poroča italijanski specialist za nogometne prestope Gianluca DiMarzio bo namreč Vekić v kratkem oblekel dres Sampdorie. 18. uvrščeno ekipo Serie A s klopi vodi nekdanji trener Crvene Zvezde Dejan Stanković, slovenski vratar pa se v Italijo znova seli na posojo, a ima njegov novi delodajalec možnost dokončnega odkupa pogodbe.

Ko je govora o prihodnosti Vekića, se je precej omenjala tudi možnost selitve v NK Celje, a je reprezentančni vratar očitno vendarle raje ostal v tujini.

Komentari

Vaš komentar