Odmeven intervju Ronalda, Portugalcu je očitno počil film

Nogomet 13. Nov 202223:57 1 komentar
Intervju Cristiana Ronalda v nogometnem svetu že močno odmeva. FOTO: Guliverimages.

Cristiano Ronaldo je v odmevnem intervjuju za britanski The Sun izrekel številne očitke na ljudi iz Manchester Uniteda, po katerih je vprašanje, ali bo za velikana z Old Trafforda še kdaj igral.

Cristiano Ronaldo, ki ima v tej sezoni nemalo težav in pri Manchester Unitedu nima statusa, kot ga je v nogometnem svetu vajen zadnjem desetletju in pol, danes na tekmi proti Fulhamu, zadnji pred svetovnim prvenstvom, ni igral. Uradni razlog je bila bolezen, a je jasno, da v ozadju stoji marsikaj drugega.

Verjetno tudi druženje z britanskim medijskim prijateljem Piersom Morganom, s katerim je imel dogovorjen intervju. Izkazalo se je, da je ta zelo odmeven. Danes ob 23. uri ga je objavil The Sun, v njem pa so številne izjave, ki že preplavljajo medijski prostor in so dodobra stresle nogometni svet.

“Čutim, da me nekateri ne želijo v klubu”

“Počutim se izdanega. Čutim, da me nekateri ljudje ne želijo v klubu. Ne samo letos, tudi lani,” je 37-letnik sporočil vodilnim ljudem Manchester Uniteda, h kateremu se je po letu 2009 vrnil lani poleti.

Spomnimo, sprva je bil na poti v mestnega tekmeca Manchester City, a si potem premislil. “Alex Ferguson mi je rekel, ne moreš oditi v Manchester City. Poslušal sem ga in sledil svojemu srcu,” je povedal o tem in Škota, s katerim sta bila evropska prvaka, omenil tudi v nadaljevanju.

“Ten Hag? Ne spoštujem ga …”

“Odkar je odšel Ferguson, v klubu ni napredka. Nič se ni spremenilo. Stanje je slabo,” je nove kritike na račun svojega delodajalca sprožil petkratni dobitnik zlate žoge in eden najbolj priljubljenih športnikov na svetu.

Z Erikom Ten Hagom se nista ujela. FOTO: Guliverimages.

Brez dlake na jeziku je spregovoril tudi o svojem zdajšnjem trenerju Eriku ten Hagu, pod vodstvom katerega je bil v prvenstvu v tej sezoni v začetni enajsterici le petkrat.

“Ne spoštujem ga, saj on ne spoštuje mene. Če me ne spoštuješ, te nikoli ne bom spoštoval,” je sporočil Nizozemcu, ki je v klub prišel letos poleti.

“Rooney? Lepši sem od njega …”

Še precej manj prizanesljiv je bil do trenerja iz prejšnje sezone Ralfa Rangnicka.

“Če sploh nisi trener, kako boš potem treniral Manchester United? Pred tem sploh še nisem slišal zanj,” je Nemcu zabrusil Ronaldo in nekaj strupenih puščic spustil tudi v smeri Angleža, s katerim sta na Old Traffordu osvojila kup lovorik, Wayna Rooneyja.

Z Waynom Rooneyjem sta bila soigralca med letoma 2004 in 2009. FOTO: Guliverimages.

“Ne vem, zakaj me kritizira … Verjetno zato, ker je končal kariero, jaz pa še igram. Ne bom rekel, da sem lepši kot on. Kar je res …” je bil ob odzivu na kritike iz ust nekdanjega soigralca Ronaldo neverjetno iskren.

Je zadnjo tekmo za Man Utd že odigral?

Intervju, ki zagotovo ni bil naključno objavljen v tem terminu, tik pred dolgo klubsko pavzo, v nogometnem svetu že odmeva in bo v naslednjih dneh še bolj.

Zanimivo bo videti, kaj sledi. Predvsem nas zanima odgovor na vprašanje, ali je Ronaldo za Manchester United zadnjo tekmo že odigral. Trenutno se zdi, da je pravljica v Manchestru, ki se je vmes spremenila v burlesko, dokončno zaključena …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje