Solskjaer: Časa za obžalovanje ni, v soboto nas čaka City

Liga prvakov 9. Dec 20208:04 > 8:19
Alex Livesey/Getty Images

Menedžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je bil po izpadu iz lige prvakov zelo razočaran. Obžaloval je slab začetek tekme v Leipzigu, še bolj pa mu je žal slabe predstave v Carigradu, kjer jih je presenetil Bašakšehir. Norvežan je igralcem sporočil, da morajo vse to hitro preboleti, saj jih že ta konec tedna čaka nov derbi.

Izpad iz lige prvakov je za rdeče vrage zelo boleč. Ko je Manchester United v zadnjem desetletju nastopal med elito, mu je zadnjič spodrsnilo v sezon 2015/16. Takrat se je to zgodilo pod vodstvom Van Gaala, v skupini pa so bili še PSV, CSKA iz Moskve in Wolfsburg.

Vprašajte Pogbaja, če je srečen
Novinarji so od Solskjaerja želeli komentar na dogajanje okrog Pogbaja. Zanimalo jih je, če je Francoz srečen v klubu:

“To je vprašanje za Paula, jaz ne bom odgovarjal namesto njega. Na treningih trdo dela, mora se osredotočiti na svoje predstave. To ni pravi čas za pogovorih o prestopih.”

Manchester United je sicer po odhodu Sira Alexa Fergusona samo še bleda senca evropskega velikana, ki je bil nekdaj strah in trepet v vseh tekmovanjih. Ob omenjenem spodrsljaju Van Gaala je vredno dodati tudi to, da Manchester United od tiste sezone dvakrat celo ni zaigral med evropsko elito.

V vsakem primeru pa je torkov poraz v Leipzigu hud udarec za Norvežana Solskjaerja. Tega se zaveda tudi Ole, junak Manchester Uniteda iz finala lige prvakov 1999, ko je zabil zmagoviti gol proti Bayernu.

Prepozno smo začeli igrati. Znova smo dokazali, da smo borci in da nikoli ne odnehamo. To smo dokazali v Premier ligi, a vseeno si ne smemo dovoliti da prejmemo tri zadetke in potem računamo na povratek. To je nerealno. Navkljub temu smo bili na koncu zelo blizu, nismo imeli sreče,” je po tekmi razmišljal Solskjaer.

Menedžer Uniteda se dobro zaveda, kje so njegovi varovanci zapravili preboj v izločilne boje lige prvakov. Poraz proti Bašakšehirju jih bo zagotovo še dolgo preganjal.

Logično je, da ne moremo reči, da smo bili dovolj dobri. Nismo bili. Zares smo bili v težki skupini, a tisti najhujši in odločilen poraz smo doživeli v Carigradu. Tam smo izgubili točke, ki bi jih zdaj potrebovali.

Rdeče vrage že ta konec tedna čaka nova velika preizkušnja, mestni derbi z Manchester Cityjem v Premier ligi.

Nogometaši nimajo časa za obžalovanje. Zvečer po tekmi pride nekaj minut, ko obžaluješ zamujeno priložnost, nato pa se je potrebno osredotočiti na veliko tekmo v soboto,” je še dodal Solskjaer.

 

Komentari

Vaš komentar