Solskjaer: Cavani si zasluži dres s številko sedem

Nogomet 28. Dec 202015:55
REUTERS/Glyn Kirk
REUTERS/Glyn Kirk

V zadnjih trenutkih prestopnega roka je pogodbo z Manchester Unitedom podpisal Edinson Cavani. Prišel je kot prosti igralec potem, ko mu je potekla pogodba s Paris Saint-Germainom. Zdaj že lahko zapišemo, da se je dokazal kot odlična okrepitev za rdeče vrage.

Na 13 tekmah je dosegel 4 gole in že se govori, da bodo pri Unitedu z njim podaljšali pogodbo, ki sicer trenutno velja do konca sezone. Na vprašanje ali bi želel, da 33-letni Urugvajec ostane v Manchestru je trener Solskjaer odgovoril:

“V njegovih nogah je ostalo še nekaj dobrih sezon. To je vse kar bom rekel. V vsakem klubu je pustil globok pečat. Tudi tu odkar je prišel vseskozi napreduje in sili soigralce, da so boljši,” je s hvalospevi govoril Solskjaer.

Cavani je zaenkrat v Premier ligi začel le eno tekmo v začetni enajsterici. Pričakuje se, da bo na tekmi proti Wolverhamptonu v začetni postavi. Kako dobro se znajde na zelenici je pokazal na tekmi proti Leicestru. Takoj po vstopu v igro je asistiral za zadetek Bruna Fernandesa.

“Cavani je zagotovo v prvi enajsterici. Imamo pa več kot 11 nogometašev z enakim statusom in vsak se mora boriti za svoje mesto v ekipi. Zaupam mu in zagotovo bo v prihodnosti večkrat v začetni postavi kot pa da bo čakal na svojo priložnost s klopi,” je povedal Solskjaer.

Edinson Cavani pri Unitedu nosi dres s številko 7. Prej so to številko na Old Traffordu nosili George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham, Cristiano Ronaldo … najboljši igralci v zgodovini kluba.

“Absolutno si zasluži nositi to številko. Je neverjeten profesionalec. Ima odlične delovne navade in nič čudnega ni, da je imel tako kariero. Tudi pri 33 letih je eden najbolje pripravljenih v ekipi,” pravi Solskjaer.

Dvoboj med Manchester Unitedom in Wolverhamptonom je na sporedu v torek ob 21. uri z neposrednim prenosom na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar