Španska policija aretirala Danija Alvesa

Nogomet 20. Jan 202312:16 1 komentar
Dani Alves
Foto: Profimedia

Španska policija je zaradi domnevnega spolnega napada danes aretirala brazilskega nogometnega zvezdnika in nekdanjega člana Barcelone Danija Alvesa, poročajo španski mediji.

Alves se je v središču spolnega škandala znašel, ko ga je neimenovana ženska obtožila, da jo je nogometaš 31. decembra lani v nočnem lokalu v Barceloni brez njene privolitve otipaval pod spodnjim perilom.

Sodišče v Barceloni je nato minuli teden v izjavi za javnost sporočilo, da je proti Brazilcu sprožilo postopek zaradi domnevnega kaznivega dejanja spolnega napada, kar pa 39-letnik odločno zanika. “Plesal sem in se zabaval. Ne vem, kdo je ta gospa … Kako bi lahko kaj takega naredil ženski?” se brani Alves, ki bo moral po današnji aretaciji stopiti pred preiskovalnega sodnika.

Foto: Profimedia

Obtožba spolnega napada v Španiji sicer lahko pomeni karkoli, od neželenega otipavanja do posilstva, poroča tiskovna agencija AP, ki dodaja, da policija dodatnih podrobnosti o primeru ne daje.

Dani Alves je sicer v svoji karieri osvojil kar 43 lovorik, s čimer velja za najtrofejnejšega nogometaša vseh časov. Večino jih je osvojil v dresu Barcelone, za katero je igral med letoma 2008 in 2016, na Camp Nouu pa je nastopal tudi v minuli sezoni. Devetintridesetletnik, ki je bil tudi član brazilske vrste na nedavnem mundialu v Katarju, je sicer trenutno član mehiške zasedbe UNAM.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje