Španska zveza razveljavila kazen Atleticu

La liga 9. Maj 202414:30 0 komentarjev
Atletico Madrid
Foto: Profimedia

Člani nogometnega kolektiva Atletico Madrida, za katerega igra tudi slovenski vratar Jan Oblak, bi morali zaradi rasističnih žaljivk dve tekmi igrati pred delno zaprtimi tribunami. A je Španska nogometna zveza (RFEF) danes po pritožbi kluba iz Madrida odpravila kazensko sankcijo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Na aprilski tekmi španskega prvenstva je bilo slišati rasistične žaljivke na račun nogometaša Athletica iz Bilbaa Nica Williamsa, zaradi česar je RFEF sprožila preiskavo.

Pri zvezi so v današnji izjavi za javnost pozdravili “aktivno sodelovanje” Atletica, ki se je pritožil na delno zaprtje svojega stadiona za dve prvenstveni tekmi in izrečeno kazen 20.000 evrov po tem incidentu, ki se je zgodil med tekmo 33. kroga la lige proti Athleticu iz Bilbaa.

Španski reprezentant Nico Williams je bil tarča opičjih krikov, ko se je pripravljal na izvedbo strela iz kota na tekmi v Madridu, ki so jo domači dobili s 3:1. Tekma je bila prekinjena za nekaj minut, ko so opozorili sodnika na neprimerno navijanje.

Posameznika prepoznali s pomočjo kamer

Posameznika, ki je žalil, so prepoznali s pomočjo kamer na stadionu, po tekmi so ga predali policiji, klub pa je navijaču začasno odrekel gostoljubje na domačem stadionu.

Španska zveza je pozdravila hitro ukrepanje kluba, ki se je nemudoma odzval na žalitve. Te so označili kot osamljen dogodek, ki ga je zakrivila ena oseba, in ne nedoločena skupina, kar po mnenju zveze upravičuje preklic kakršnih koli sankcij.

Španski nogomet je bil v zadnjih letih priča številnim rasističnim incidentom, od katerih jih je bilo veliko uperjenih proti napadalcu Real Madrida Viniciusu Juniorju. Po eni od gostujočih tekem Reala so zaprli tudi del stadiona Valencie zaradi rasističnih žaljivk, uperjenih proti brazilskemu zvezdniku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!