Novi datumi v smučarskem koledarju

Alpsko smučanje 9. Maj 202414:15 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Čeprav mora koledar uradno potrditi še predsedstvo Mednarodne smučarske zveze, je pot karavane svetovnega pokala za sezono 2024/25 že znana.

Po nedavnem portoroškem sestanku alpskih odborov so pri FIS objavili predlog koledarja svetovnega pokala za novo sezono. Ta bo uradno štampiljko prejel v začetku junija, ko se bo sestalo predsedstvo krovne zveze.

Vseeno je bolj ali manj že jasno, da se bo tudi nova sezona začela z dvojnim veleslalomskim ledeniškim programom v Söldnu, in sicer 26. in 27. oktobra. Po dveh sezonah neuspelih poskusov je iz koledarja dokončno odpadla smukaška uvertura v Zermattu.

Zato pa bo beli cirkus znova gostoval tudi v Kranjski Gori, in sicer 4. in 5. januarja z ženskima tehničnima preizkušnjama, ki po vsej verjetnosti prvič ne bosta potekali pod okriljem blagovne znamke Zlata lisica, nekoliko prej kot v preteklih zimah pa bo podkorenska strmina gostila še pokal Vitranc. Ta bo na sporedu 1. in 2. marca.

Večjih presenečenj v predlogu koledarja ni. Brez tekem so znova ostali v Aziji, krajši konec pa so potegnili Hrvati. Predvidena je nekoliko daljša ženska severnoameriška turneja, ki bo vključevala tudi  Beaver Creek, finalne tekme predolimpijske zime, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Saalbachu (4. – 16. 2.), pa naj bi ob koncu marca gostil Sun Valley.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!