Šporar na novem razpotju kariere, vabijo ga v Beograd

Nogomet 6. Jul 202214:14 > 14:53
Po nekaj izstopajočih prestavah v Angliji se je zanj zagrelo kar nekaj resnih evropskih klubov. FOTO: Guliverimages.

V srbskih medijih je danes odjeknila novica, da je Crvena zvezda v iskanju novega napadalca potrkala na vrata Andraža Šporarja. Po lanskoletni posoji v Middelsbrough se je Ljubljančan vrnil v Sporting, kjer pa zanj naj ne bi bilo prave prihodnosti. Govorice je za Sportklub pokomentiral Šporarjev zastopnik Amir Ružnić.

Nobena skrivnost ni, da pri Crveni zvezdi intenzivno iščejo nogometaša, ki bo zaostril konkurenco v konici napada. Če so srbski mediji pred dnevi pisali o tem, da se je beograjski velikan zanimal za povratek Ognjena Mudrinskega, je današnja novica drugačna. Rdeče-beli so se pri portugalskem Sportingu pozanimali, kakšna je možnost, da se na slovito Marakano preseli Andraž Šporar.

A portugalske zahteve so visoke. Zeleno-beli bi Šporarja po informacijah srbskih medijev sicer Zvezdi posodili za eno sezono, a si želijo v dogovor vključiti klavzulo, po kateri bi morali Beograjčani slovenskega reprezentanta nato dokončno odkupiti. Odškodnina? 4,5 milijona evrov. To za srbske prvake predstavlja precejšnjo oviro, a niso obupali. Njihova ideja je, da se dogovor sklene pri treh milijonih evrov odškodnine. 

Kot novo destinacijo Andaža Šporarja se je na začetku prestopnega roka omenjala portugalska Braga. Foto: Guliverimages

Ružnić za SK: Zvezda je velik klub

V iskanju potrditve novice, ki je danes odjeknila v srbskih medijih, smo se obrnili na Šporarjevega zastopnika Amirja Ružnića. “Za Andraža vlada veliko zanimanja, Crvena zvezda pa je velik klub,” je v dneh, ko ima zares ogromno dela, na kratko zadevo pokomentiral najbolj prodoren slovenski nogometni agent, ki je včeraj denimo izpeljal prestop Tjaša Begića iz Celja v italijansko Vicenzo.

Crvena zvezda je sicer v letošnji sezoni v svoje vrste že pripeljala krilnega napadalca Osmana Bukarija (Gent, 2 milijona evrov), za 700 tisočakov pa je v Beograd pripeljala tudi vezista Kingsa Kangwo (Arsenal Tula). Sezono rdeče-beli začnejo že ta konec tedna, ko se bodo v domačem prvenstvu varovanci Dejana Stankovića pomerili z Radničkim iz Niša. Kvalifikacije za ligo prvakov srbski prvaki začenjajo v tretjem krogu, ki bo na sporedu v začetku avgusta.