Športni direktor miri navijače: golgeterja ne damo

Nogomet 10. Jan 202313:37 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Športni direktor NŠ Mura, Denis Rajbar, je za uradno spletno stran kluba spregovoril pred začetkom pripravljalnega zimskega obdobja. Dejal je, da imajo ekipo za pomlad že skoraj sestavljeno.

“Čarno-bejle” so pred nadaljevanjem prvenstva zapustili tudi nekateri pomembni akterji na poti do prvega naslova državnih prvakov.

Med drugim so se poslovili Alen Kozar, Nik Lorbek in Luka Bobičanec, ekipo so okrepili Filippo Tripi, Florijan Raduha, Ivan Šarić, Lazar Zličić in Nikola Jovićević.

“Vse okrepitve, ki smo jih pripeljali, so bile pod drobnogledom že nekaj časa in to na igralnih položajih, kjer smo bili najbolj podhranjeni. Ob tem pa smo z enim očesom pogledovali tudi proti novi sezoni in pravilom, ki prihajajo v slovenski nogomet,” je pred nadaljevanjem nogometnega plesa na slovenskih zelenicah za uradno spletno stran povedal športni direktor prekmurskega ponosa, Denis Rajbar.

Dogovor sklenjen že novembra, Daku ostaja

Kljub le šestemu mestu na lestvici in zaostanku 17 točk za vodilno Olimpijo, je Rajbar pohvalil delo trenerja prvega moštva, Damirja Čontalo: “Damir se je v tem letu dni veliko naučil, nabral izkušnje tako v prvenstvu, kot v Evropi in verjamem, da bo želja in motivacija po tem, da se dvignemo na lestvici še večja, kot je bila doslej.”

FOTO: Jure Banfi

V zadnjih dneh so se v javnosti pojavili zapisi in namigovanja, da bi lahko prvi strelec Mure, Mirlind Daku zapustil vrste prvakov iz sezone 2020/21. To se očitno vendarle ne bo zgodilo.

“Za Mirlinda je bila situacija jasna in dogovorjena že meseca novembra. Tako z agentom, kot z igralcem smo se vse dogovorili in Mirlind je v letu dni, ko je pri nas, vedno držal besedo. Osijek bi ga lahko iz posoje vrnil do 31.12.2022, po tem datumu ga ne more vrniti nazaj ali prodati brez našega soglasja. Daku ostaja v Muri vsaj do poletja in želimo si, da bo na koncu tudi kralj strelcev prve lige. Zapisi o njegovem morebitnem odhodu so nepreverjeni in samo vnašajo nepotreben nemir med navijače,” je še dodal Rajbar.

Mura prvenstvo nadaljuje 11. februarja z gostovanjem pri Celju.