Športni direktor Mure: Celjani, očitno ste obsedeni z nami

Nogomet 22. Dec 202215:32 1 komentar
Denis Rajbar. FOTO: Uroš Skaza.

Na nogometni relaciji Celje - Murska Sobota je dokončno zavrelo. Potem ko zasedbo grofov v teh dneh krepijo člani šampionske ere prekmurskega prvoligaša in je na obzorju tudi prestop Luke Bobičanca, je potrpljenje ob potezah ekipe iz Knežjega mesta izgubil športni direktor Mure Denis Rajbar, ki je v ostrem odzivu za javnost zelo konkretno pokritiziral prakse, s katerimi se krepitve svoje ekipe lotevajo v trenutno tretjeuvrščeni ekipi lige.

Prestop Luke Bobičanca iz Mure v Celje je že nekaj časa ena glavnih tem slovenskega nogometa. Zdelo se je, da bo zadeva izpeljana relativno enostavno, Prekmurci bodo za prestop dobili določeno odškodnino, izvrstni Hrvat pa bo v kratkem postal nov član ambiciozne zasedbe grofov. A se je očitno zataknilo in to zares močno.

Za časnik EkipaSN je namreč generalni direktor Celja Valerij Kolotilo včeraj pokomentiral: “V Muri je nezadovoljen, ne želi ostati in Sobočanom smo predlagali, da bi zamenjali kakšnega igralca. Ponudili smo jim tudi Florijana Raduho, a so rekli, da jih ne zanima, ko smo z njim sporazumno prekinili sodelovanje, pa so z njim podpisali pogodbo. Od nas vsi pričakujejo le denar, Mura zahteva 250 tisoč evrov odškodnine, morda bi sprejela 200 tisočakov. To je preveč, takšno nadomestilo bi bilo morda lahko pred dvema letoma. Še se bomo pogovarjali in videli, kakšen bo razplet. Če bo Mura spremenila pogoje, bi se lahko dogovorili.”

Valerij Kolotilo. Foto: Uroš Skaza

Rajbar: Ceno za Bobičanca lahko postavimo samo mi

Sledil je oster odgovor iz Fazanerije, kjer je zadevo zelo podrobno in brez zadržkov pokomentiral športni direktor Mure Denis Rajbar.

“Opažam, da je gospod Kolotilo obseden z Muro, saj že eno leto v medijih govori samo o nas. Zato se bom prvič in zadnjič glede Celja oglasil tudi jaz. Najprej naj gospod generalni direktor razloži, na kak način je k njim prišel Matko Obradović in kaj so o njem govorili dober mesec dni pred tem, ko so ga predstavili kot veliko okrepitev. Luka Bobičanec je igralec Mure, s trdno in dobro pogodbo, zato lahko ceno zanj postavljamo samo mi. Luka dobro ve, kakšno odškodnino pričakujemo v zameno za njegov odhod. In ta vsota je znana tudi Celju in drugim interesentom. Pod to ceno ga ne bo dobil nihče, sploh pa ne Celje!” odločno poudarja Rajbar.

A tu se jeza prvega kadrovnika črno-belih še ni ohladila: “Da je Luka Bobičanec nezadovoljen pri Muri? Seveda, to nam je dobro znano! Kako ne bi bil pri tej praksi Celja? Najprej se zagrejejo za igralca, ponudijo 150.000 evrov letne plače, nato pa ko je potrebno stvari konkretizirati “stisnejo rep” med noge in se umikajo od prestopa. Denarja za plače je kot kaže več kot dovolj, za odškodnino pa se ga ne najde. Očitno njihova želja pripeljati Luko Bobičanca v Celje ni tako močna, kot so mimo vednosti kluba predstavljali agentu in igralcu v zadnjih mesecih.”

Luka Bobičanec je naslednji v vrsti nogometašev Mure, ki ga v svojih vrstah želijo Celjani. FOTO: Jure Banfi

Celje ima samo denar, nič drugega

In ker se je očitno pri Rajbarju jeza nabirala precej časa, v nadaljevanju v celjsko smer pošlje še nekaj zelo konkretnih besednih puščic: “Da o tem, kako v nasprotju z vsemi pravili so poteze Celjanov, ki mislijo, da si lahko privoščijo vse, niti ne govorim. Primerjajte pluse Mure in Celja. Edini trenutni plus Celja, ki pa ne vzdrži na dolgi rok, je denar. Vse ostalo – od navijačev, nogometnega okolja, športnih uspehov in vsega ostalega, je na strani Mure.”

A tudi na tej točki izčrpnega odziva iz Fazanerije še ni konec. “Dobro se spomnim lanskoletne izjave gospoda Kolotila, da Murini igralci nimajo perspektive. Dvanajst mesecev za tem imajo v Celju polovico teh »neperspektivnih« igralcev. Zanima me, kaj si danes ti igralci mislijo, ko se z nasmehom fotografirajo z gospodom, ki je o njih zaničevalno govoril in negira svoje besede iz meseca v mesec. Ne glede na vse, je klub vedno nad vsemi. Mura je nad Robertom Kuzmičem, Denisom Rajbarjem, Luko Bobičancem ali komerkoli, ki je kakorkoli povezan z Muro. V preteklosti je že nekaj igralcev izkoristilo privilegije, za katere so mislili, da jim pripadajo na podlagi preteklih zaslug. To se pri Muri ne bo zgodilo nikoli več. Marsikomu smo v dobri veri šli preveč na roko, pa nas je potem za hrbtom izdal,” zagotavlja Denis Rajbar.

Po Ninu Koutru in Matku Obradoviću je iz šampionske ere Mure zdaj član Celja tudi Žan Karničnik. Foto: NK Celje

In zaključuje: “Mura je stabilen klub, ki financira sama sebe. Mura nima nobenih posojil ali obveznosti do lastnikov. Pri nas vse bazira na navijaški podpori, sponzorjih, evropskih tekmovanjih in prodaji igralcev. Poslovanje Mure je transparentno in čisto, vsaka plača je točna in jasna. Za prihodnost Mure se ni bati. Vse to smo v zadnjih letih že dokazali s prestopi igralcev v tuje klube in tudi v kratkem bomo to ponovno dokazali. Še enkrat ponovim, v klubu se ukvarjamo z uresničevanjem zastavljene strategije in se ne mislimo ukvarjati z drugimi klubi.”

Daljši pogovor s športnim direktorjem Mure Denisom Rajbarjem si boste lahko na naši spletni strani prebrali na božično nedeljo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje