Športni direktor opozarja: Fantje morajo vedeti, kaj je Mura

Nogomet 15. Jul 202217:00 > 17:21 2 komentarja
Denis Rajbar. FOTO: Uroš Skaza.

"V ligi smo že peto leto. Nismo tukaj več samo zato, da smo zraven, ampak si želimo nekaj več," pred začetkom nove sezone pravi športni direktor Mure Denis Rajbar, ki optimizem gradi na kakovosti igralskega kadra, trenerju Damirju Čontali, urejenih razmerah v klubu in nabranih izkušnjah.

“Ekipo sva sestavljala s trenerjem, s katerim sva na vezi vsak dan. Že od marca naprej delava tako. Morda še bolj ambiciozno, kot je bilo z Antejem Šimundžo. Zdajšnji trener me ‘muči’ še bolj, kot me je prejšnji,” je uvodoma povedal Denis Rajbar.

“Zelo smo ambiciozni in tako bo tudi ostalo. Želimo čim višje. Ekipo imamo. Okrepili smo se dovolj dobro, konkurenca je sijajna, imamo dve ekipi. Druga ekipa je na prijateljskih tekmah zmagovala, medtem ko prva ni, kar je še en pokazatelj, kako kakovostni smo. Fantje se morajo zavedati, kaj je Mura in kje želimo biti,” je nadaljeval.

“Zaradi stabilnosti kluba je minimalna želja Evropa. Zdaj smo v prvi ligi že peto leto. Nismo tukaj več samo zato, da smo zraven, ampak si želimo nekaj več. Smo odrasli, izkušnje imamo na vseh ravneh. Igralski, trenerski, vodstveni. Prvo leto smo v Evropi trpeli, zdaj je za nas že rutina. Smo stalnica. Mislim, da glede financ in organizacije v Sloveniji takega kluba, kot je Mura, ni. Pri nas je vse urejeno,” je svoj klub pohvalil športni direktor Mure, ki je imel v letošnjem poletnem prestopnem roku kar nekaj dela. Tako s prihodi kot odhodi. Prekmurcem je uspel še en, ki ga mirne duše lahko uvrstimo med odmevne. Tomi Horvat je okrepil graški Sturm.

Športni direktor Mure v pogovoru za SportKlub. FOTO: Uroš Skaza.

“Pri odhodih je vedno tako, da moraš imeti tudi srečo, ampak ko enkrat prihaja do takih odhodov, kot pri nas prihaja v zadnjem času, je jasno, da ni naključij. To so klubi, ki vse večkrat preverijo. Ne moreš jim nikogar ‘podtakniti’. Ni naključij, ne gre čez noč. Tudi to je plod našega trdega dela in tega, da so igralci v glavah čisti, tako da lahko uspejo,” je Rajbar prepričan, da so tudi izhodni prestopi potrditev dobrega dela v klubu.

V Čontalo je prepričan, Kouter ga je razočaral

Na drugi strani opaža, da ima zaradi uspehov Mure veliko lažje delo tudi takrat, ko je na drugi strani in okrepitve išče.

“Nogometaši želijo v Muro, saj vedo, da je klub zelo urejen. Plače ne zamujajo, igralci imajo vse,” je povedal in nekaj besed namenil tudi trenerju Damirju Čontali, ki ga je na presenečenje širše slovenske javnosti konec lanskega leta ustoličil po odhodu super uspešnega Anteja Šimundže.

“Sem človek, ki ne dela na slepo. Poznam ga, skupaj sva igrala, vem, kak človek je in koliko časa posveti nogometu. Zanj živi dan in noč. Glede znanja ni bilo nobenih dilem. Ko je Ante odšel, je bil on najboljša rešitev. Bil je pol leta z Antejem, zdaj je stvari nadgradil,” pravi Rajbar, ki je želel poleti v klub vrniti tudi Nina Koutra.

Toda nekdanji član Mure, s katero je v sezoni 2021/22 osvojil zgodovinski prvenstveni naslov, se je odločil, da bo po vrnitvi iz Turčije kariero nadaljeval pri Celju in v Murski Soboti s tem marsikoga močno razočaral. Morda še najbolj Murinega športnega direktorja.

“Ni me zmotilo, da je odšel v drug klub, ampak dogovor, ki sva ga imela. V Turčijo smo ga za majhen denar pustili tudi zaradi tega, ker je sam želel. Takrat sva sklenila dogovor, ki pa ga on zdaj ni spoštoval. To me je najbolj zmotilo,” je o tem povedal Rajbar in na drugi strani v zelo pozitivni luči opisal Mirlinda Dakuja, ki je v Fazanerijo prišel že pozimi, v novi sezoni pa pri Muri od njega pričakujejo veliko.

Na Mirlinda Dakuja pri Muri polagajo veliko upov. FOTO: Jure Banfi.

Takšnega napadalca v slovenski ligi že dolgo ni bilo

“Slovenska liga že dolgo ni imela takšnega napadalca, kot je on. Top napadalec, top dečko. Vse, kar smo se z njim dogovorili, je držalo, pa čeprav sta nanj pritiskala tudi Koper in Maribor. To mi pomeni veliko,” je glavni kadrovnik ekipe Mure namenil kup komplimentov kosovskemu napadalcu.

Če se po jutru dan pozna, je zadel v polno. Daku je sezono namreč zadel sijajno in pri včerajšnji zmagi v kvalifikacijah za konferenčno ligo proti moldavskemu Sfintul Gheorgheu v prvem nastopu v novi sezoni zadel za zmago.

Novo priložnost, da potrdi besede svojega nadrejenega, pa bo imel že v nedeljo, ko Muro v derbiju 1. kroga Prve lige Telemach čaka gostovanje pri Olimpiji v Stožicah.