Sprememba pri Robertu Beriću

Nogomet 30. Sep 202118:19 > 18:22 0 komentarjev
Nazadnje je dve leti igral za Chicago. FOTO: Guliverimages.

Slovenski nogometni napadalec Robert Berić bo dobil novega trenerja pri ameriški ekipi Chicago Fire, ki igra v severnoameriški ligi MLS. Klub iz vetrovnega mesta se je namreč razšel s švicarskim strokovnjakom in nekdanjim reprezentantom Raphaelom Wickyjem, poroča spletna stran ekipe. Začasno ga bo zamenjal pomočnik Frank Klopas.

Raphael Wicky je bil deveti glavni trener v zgodovini kluba, ekipo je vodil od decembra 2019.

V ZDA je sicer redni del sezone, v katerem bodo klubi odigrali po 34 tekem, v zaključni fazi. Chicagu ne kaže najbolje, saj je s 27 točkami po 28 tekmah 12. v vzhodni konferenci, v končnico pa se uvrsti prvih sedem klubov iz vsake konference. Na sedmem mestu na vzhodu je trenutno Orlando City z 39 točkami.

Malce bolje kaže Aljažu Struni, ki je z Montrealom osmi na vzhodu. Na zahodu pa je novinec Austin z Žanom Kolmaničem zadnji z 22 točkami s 27 tekem, medtem ko je Portland z Aljažem Ivačičem na četrtem mestu.

Naslov brani Columbus, ki pa je trenutno šele deveti na vzhodu. Tam najbolje kaže nekdanjemu klubu Antonia Delamee Mlinarja New Englandu, medtem ko je na zahodu na vrhu Seattle.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!