Srečanje velikih sovražnikov: Perez obdaril Čeferina

Evropa 28. Maj 202213:44 > 13:48
Foto: Guliverimage

V Parizu je vse pripravljeno na športni dogodek leta - finale lige prvakov med Real Madridom in Liveproolom. V francoski prestolnici je tako zbrana vsa smetana svetovnega nogometa, vključno s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom. Na večer pred finalnim dvobojem se je na večerji srečal tudi s predsednikom Reala Florentinom Perezom, s katerim sta že kakšno leto na bojni nogi zaradi poskusa ustanovitve t.i. superlige.

Evropska nogometna zveza (UEFA) je v petek gostila slavnostno večerjo, kjer so bili prisotni tudi najpomembnejši člani obeh finalistov. Tako sta si v osrčju muzeja Louvre mizo delila Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in njegov nasprotnik Florentino Perez.

Spomnimo, ob lanskem spodletelem poskusu odcepitve evropske elite od lige prvakov, ki je poskušala ustanoviti svoje tekmovanje, je bil prav predsednik belega baleta med najglasnejšimi zagovorniki novega in precej zaprtega sistema tekmovanja. Čeprav je večina klubov po ostrem odzivu nemudoma odstopila od projekta, Perez z Realom še ni vrgel puške v koruzo.

Vsaj v petek zvečer sta Čeferin in Perez vendarle razlike postavila ob stran in se v Parizu uprla pogovorom o superligi, poroča Marca. Še več, Perez je Čeferina obdaril z maketo stadiona Santiago Bernabeu. Za fotografijo sta se prešerno nasmejala, a spora, ki ga zdaj vodijo večinoma njuni vojski pravnikov, še zdaleč ni konec.

Uefa je bila sicer te dni deležna tudi nekaj kritik s strani nogometašev Liverpoola. Ob morebitni zmagi je bilo namreč prepovedano, da bi se igralcem na igrišču pridružili njihovi družinski člani. Kot razlog za prepoved so navedli “skrb za varnost”, a s tem niso preprečili razočaranja nekaterih posameznikov.

Komentari

Vaš komentar